Kampanjakoulutus

Changemakerin ensi vuoden kampanjateemana on vapaa internet. Mistä siis on kyse?

Kohdennettu internethäirintä on kiihtyvä ongelma ja joidenkin mukaan jopa uhka demokratialle. Poliittisesti aktiivisiin nuoriin kohdistuva häirintä heikentää nuorten mahdollisuuksia ilmaista oman mielipiteensä vapaasti netissä.

Changemakerin kampanjakoulutuksessa kuulemme sekä tutkijoiden, että poliittisesti aktiivisten nuorten itsensä näkemyksiä nuorten mahdollisuuksista vaikuttaa internetin välityksellä sekä nuorten internetoikeuksiin kohdistuvista uhista.

Akateemista näkökulmaa koulutukseen tarjoaa Jyväskylän yliopiston #Agentit-tutkijaryhmän Tohtorikoulutettava Hanna Reinikainen alustuksella ”Nuoret ja vaikuttaminen sosiaalisessa mediassa”. Hanna Reinikainen työskentelee Jyväskylän yliopistolla Suomen Akatemian rahoittamassa tutkimushankkeessa, jossa tarkastellaan nuorten toimijuutta sosiaalisessa mediassa.

Omakohtaisia kokemuksia internetissä nuorena aktivistina toimimisesta kertoo nuorten ilmastodelegaatti Ellen Ojala. Ojala koki yhteiskunnallisen herätyksensä jo nuorena, ja hänelle ovat ilmastokriisin torjunnan lisäksi tärkeitä mm. vähemmistöjen, kuten sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen sekä etnisten ja kielivähemmistöjen oikeudet, mitä hän pitää esillä aktivismissaan somessa. Hän osallistui ensimmäiseen ilmastomielenosoitukseensa keväällä 2019, ja oli saman vuoden syksyllä jo itse Tampereen kansainvälisen ilmastolakon pääjärjestäjä.

Koulutus järjestetään etänä Microsoft Teams -alustalla ja voit ilmoittautua siihen tämän linkin kautta. (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Tapahtumiin ja ryhmiin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Tapahtumiin osallistuville korvataan matkakulut bussi- ja junalippuja vastaan Changemakerin matkaohjeen mukaisesti. Tapahtuma on esteetön.