Kehitysyhteistyö: Mitä, miksi, miten? Osa 1/3

Koulutus on täynnä. Voit ilmoittautua varasijalle täyttämällä ilmoittautumisen.
ILMOITTAUDU 30.8. MENNESSÄ.
(linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Meneekö raha oikeasti perille ja onko siitä paikallisille ihmisille mitään apua?
Voidaanko kehitysyhteistyöstä viestiä sortumatta valkoiseen pelastajuuteen?
Onko kehitysyhteistyö vain laastari vai voidaanko sillä saada aikaan pysyvää muutosta?

Changemaker aloittaa syksyllä kolmiosaisen koulutuskokonaisuuden, jossa pureudutaan kehitysyhteistyön polttaviin kysymyksiin.

Koulutusten aikana opit mitä kehitysyhteistyö on ja miten sitä tehdään, pääset murtamaan yleisiä kehitysyhteistyöhön liittyviä myyttejä ja pohtimaan kriittisesti kehitysyhteistyön valtarakenteita. Syvennyt kehitysyhteistyöstä viestimisen kiemuroihin sekä opit, miksi vaikuttaminen on keskeinen osa kehitysyhteistyötä. Kyseessä on innostava kokonaisuus, johon mahtuvat alan rautaiset asiantuntijat, kriittinen reflektoiva pohtiminen ja yhdessä tekeminen!

Koulutus järjestetään syksyn aikana kolmessa osassa, jotka kestävät 2,5h. Koulutukset ovat osa samaa sarjaa. Koko sarjaan osallistumisesta ja lopputehtävän tekemisestä saat todistuksen, mutta halutessasi voit osallistua myös yksittäisiin koulutuksiin. Osallistua voi joko paikan päällä Helsingissä tai etäyhteyksillä. 

Koulutussarja on suunnattu alle 36 –vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka ovat kiinnostuneita kehitysyhteistyöstä, globaalista oikeudenmukaisuudesta ja vaikuttamisesta. Ennakkotietoja kehitysyhteistyöstä tai vaikuttamisesta ei vaadita, kiinnostus riittää!

Koulutuksiin on auki 20 paikkaa.  Ilmoittaudu mahdollisimman pian ja varmista osallistumisesi! Ilmoittautuminen päättyy 30.8.
Osiin 2 ja 3 voidaan avata ilmoittautuminen uudelleen, mikäli paikkoja jää auki.
Koulutussarjan järjestää Kirkon Ulkomaanavun nuorten vaikuttamisverkosto Changemaker.
Koulutukset ovat ilmaisia.  

OSA I: KEHITYSYHTEISTYÖ – Myyttien murtajaiset

Ke 6.9. klo 17.30-20
Helsingissä & etäyhteyksillä

Sarjan ensimmäisessä koulutuksessa tutustutaan kehitysyhteistyön peruskysymyksiin. Koulutuksessa puretaan yleisiä kehitysyhteistyöhön liittyviä myyttejä ja kuullaan asiantuntijoilta miten kehitysyhteistyötä nykyään oikein tehdään. 
Tältä koulutukselta voit odottaa perusasioita selkokielellä ja aloittelijaystävällisesti.
Kouluttajina ensimmäisessä osassa ovat Kirkon Ulkomaanavun Kirkollisten ja ekumeenisten suhteiden asiantuntija Sini Tyvi sekä Strateginen ohjelma-asiantuntija Tanja Korkalainen.

Koulutuksessa pohditaan:
Mitä kehitysyhteistyö on?
Miten ja miksi kehitysyhteistyötä tehdään?
Millaisia myyttejä kehitysyhteistyöhön liittyy ja pitävätkö ne paikkansa?

Millainen on kehitysyhteistyön historia? Entä nykytilanne?

Koulutukseen sisältyy ryhmätehtävä, joka auttaa tutustumaan aiheeseen. 

Kysymykset ja lisätiedot:

Changemaker-koordinaattori Helmi Saksholm
helmi.saksholm@kua.fi
050 441 8820

Tapahtumiin ja ryhmiin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet nuoret ja nuoret aikuiset. Tapahtumiin osallistuville korvataan matkakulut bussi- ja junalippuja vastaan Changemakerin matkaohjeen mukaisesti. Tapahtuma on esteetön.