Koti kunnasta -kampanjatempaus

Amnestyn ja Changemakerin Jyväskylän paikallisryhmät kampanjoivat pakolaisten kuntapaikkojen puolesta 1.4 Kompassilla, Jyväskylässä. Tilaisuudessa päästetään ääneen turvapaikanhakijoita, paikallisia vaikuttajia ja kunnallisvaaliehdokkaita.

Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden määrä on suurin sitten toisen maailmansodan. Kaikista pakolaisista 86% on sijoittunut köyhiin ja kehittyviin maihin. Vastuunjako tässä historiallisessa tilanteessa on siis oleellista: siksi kannustamme Suomen kuntia ja myös Jyväskylää tarjoamaan lisää kuntapaikkoja pakolaisille. 5000 turvapaikan saaneelta nimittäin puuttuu Suomessa kuntapaikka, ja erityisesti suurimpien suomalaisten kaupunkien tulee niihin panostaa.

Tapahtuman tavoitteina on herättää ihmiset, erityisesti äänestäjät ja kuntavaaliehdokkaat aiheeseen, joka koskettaa meitä kaikkia. Haluamme luoda tapahtuman, joka saa ihmiset kuuntelemaan, keskustelemaan, asettumaan muiden kenkiin, ja ymmärtämään pakolaistilanteen mahdolliset positiiviset vaikutukset suomalaisten elämään.

Tervetuloa!

#kotikunnasta #minunkuntani