Omin sanoin – lyhytdokumenttinäytös

Omin sanoin näytös
Omin sanoin - In My Own Words lyhytdokumentit nyt nähtävillä Helsingissä.

Tervetuloa katsomaan turvapaikanhakijoiden tarinoita heidän omin kuvin ja sanoin kerrottuina!

Suomeen on saapunut kahden viime vuoden aikana paljon turvapaikanhakijoita. Jokaisella tulijalla on oma tarinansa, mutta tänne saapuneiden oma ääni on kuitenkin jäänyt suurelta osin kuulematta.

Tiistaina 21. helmikuuta Helsingissä (Dubrovnik Lounge & Lobbyssä, Eerikinkatu 11) nähdään nuorten turvapaikanhakijoiden itse tekemiä videoita, jotka on työstetty Changemakerin toteuttamassa valtakunnallisessa videohankkeessa Omin sanoin – In my own words. Turvapaikanhakijat kertovat videoissa, miltä Suomeen tulo, epätietoisuus turvapaikkapäätöksestä sekä kulttuurierot ja suomalaisten kohtaaminen tuntuvat.

Videoiden tekijät ovat paikalla tilaisuudessa.  Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tarjolla on myös pientä purtavaa. Näytöksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskustella videoiden tekijöiden kanssa.

Kaikki lyhytdokumentit on tekstitetty suomeksi. Lämpimästi tervetuloa!

Hankkeen tavoitteena on antaa turvapaikanhakijoina saapuneille nuorille aikuisille ääni Suomessa ja tarjota välineitä osallistumiselle sekä tukea heitä Suomeen kotiutumisessa. Hankkeen toivotaan myös lisäävän suomalaisten solidaarisuutta turvapaikanhakijoita kohtaan. Hanketta toteutetaan opetus- ja kultuuriministeriön tuella. Hanke jatkuu vuoden 2017 loppuun. 

Lisätiedot: Projektikoordinaattori Elina Mäkilä, Kirkon Ulkomaanapu, Changemaker nuorisoverkosto, Elina.Makila(ät)kirkonulkomaanapu.fi, p. 040 182 4073,
Omin sanoin – nuorten turvapaikanhakijoiden videoita -hanke