Rajat auki rauhalle

Changemaker on mukana Rajat auki rauhalle -tapahtumassa 14.5. klo 13-16 Helsingissä. Tapahtumassa haluamme erityisesti korostaa rauhattomuuteen johtavia syitä, joihin tulisi politiikassa nykyistä enemmän keskittyä. Jos saamme luotua rauhaa ja kestäviä elinolosuhteita maailmaan, niin kaikilla on mahdollisuus saavuttaa turvallinen ja hyvä elämä jo kotiseudullaan.

Maailman uhat tulee nähdä oikeassa mittakaavassa ja tärkeysjärjestyksessä. Maailmanlaajuinen epätasa-arvoisuus ja ilmastonmuutos ovat uhkia, jotka koskettavat suurta joukkoa maailman ihmisistä ja lähestyvät vääjäämättömästi.

Meidän tulee suhtautua kanssaihmisiin YK:n ihmisoikeusjulistuksen vaatimalla tavalla tasaveroisina. On pidettävä tarkkaan huoli, ettemme pakolaispolitiikassa näe pakolaisia kulueränä, vaan kannamme ilolla vastuutamme tästä yhteisestä maailmasta ja sen murjomista. Meidän on pidettävä rajat auki niille, jotka tarvitsevat meiltä turvaa.

Tapahtumassa pidetään esillä myös liittoutumattomuuden teemaa. Suomelta toivotaan sovittelevaa roolia sotaharjoitusten sijaan. Dialogin merkitystä rauhan välineenä ei voi liikaa korostaa.

Tapahtuma alkaa kello 13.30 mielenosoituskulkueella, joka kokoontuu Senaatintorille kello 13. Kulkueen jälkeen järjestöt esittelevät toimintaansa Kansalaistorilla kello 14-16. Myös Changemakerilla on paikalla teltta. Tapahtuman lavalle nousee muusikoita ja puhujia.

Tapahtuma löytyy Facebookista täältä (aukeaa uuteen ikkunaan).