Changemakerin rauharyhmän ja 2250-verkoston teemailta Suomen aseviennistä Lähi-itään

Suomi ja suomalaiset yritykset ovat mukana kansainvälisessä asekaupassa ja Suomen asevienti Lähi-itään on viime aikoina noussut otsikoihin yhä uudestaan. Suomi on vienyt siviiliaseita ja sotatuotteita viimeisen viidentoista vuoden aikana kaikkiaan 109:ään eri maahan ja suomalaisia aseita on ollut käytössä myös maailman konfliktipesäkkeissä.

Keille ja minkälaisia sotatuotteita ja siviiliaseita Suomesta viedään? Miten Suomen asevienti on kehittynyt? Miten asevientiä säädellään Suomessa, EU:ssa ja maailmanlaajuisesti? Millaisia argumentteja aseviennistä keskusteltaessa on esitetty? Miltä asekaupan globaalit markkinat näyttävät? Asevienti-illassa etsitään vastauksia näihin kysymyksiin.

Tilaisuudessa alustaa Kari Paasonen, joka toimii tutkijana SaferGlobessa. SaferGlobe on riippumaton ajatushautomo, joka tekee tutkimusta ja kehittää työvälineitä kestävän rauhan ja turvallisuuden edistämiseksi. SaferGlobe julkaisee vuosittain Suomen asevalvontaraporttia.

Tule oppimaan Suomen aseviennistä, ja miettimään miten siihen voisi vaikuttaa. Tapahtuma on osa Changemakerin ja Suomen 2250-verkoston yhteistyötä jossa nuoret vaikuttavat rauhankysymyksiin.

Tapahtuma on Mikael-salissa, kirkon talossa, Eteläranta 8, Helsinki.