Uuden reilujen hankintojen kampanjan esittely

Uusi kampanja on alkamassa, tule mukaan! Kampanjassa pyydetään julkisia hankintoja tekevät tahot kuten kunnat ja seurakunnat tekemään reiluja hankintoja. Tule kuulemaan lisää Reilu Kauppa ryn vaikuttamistyön pääliköltä, Tytti Nahilta. Tarkempi kuvaus kampanjasta alla.

Verovaroilla ei pidä tukea työntekijöiden hyväksikäyttöä, lapsityötä tai ympäristötuhoja. Julkinen sektori on suuri ostaja, jonka ostokriteereillä on myös merkittävä yleinen vaikutus yritysten toimintatapoihin.

Kehitysmaista hankitaan monia tuotteita, elintarvikkeista elektroniikkaan, tekstiileihin, työvälineisiin, huonekaluihin ja katukiviin. Kampanjan tavoitteena on, että vuonna 2020 pystymme kokoamaan ja julkaisemaan ”10 esimerkillistä kehitysmaahankintaa” -oppaan, joka tarjoaa myönteistä näkyvyyttä pioneerityötä tekeville hankintayksiköille ja tarjoaa rohkaisua sekä neuvoja muille julkisille hankkijoille.

Kampanjan pääkohteeksi valitsemme reilun tusinan julkisia hankintayksiköitä eri puolella Suomea. Päätoimintoja on kaksi: 1) Rohkaisemme ja tuemme järjestöissämme toimivia vapaaehtoisia kertomaan kuntansa hankkijoille ja kunnanvaltuutetuille, että lapsityön ja hikipajojen tukeminen verovaroilla on aika lopettaa. 2) Välitämme valtuutetuille ja hankkijoille neuvoja ja koulutusta vastuullisten hankintojen toteutumiseksi.

Tapahtuman järjestää Changemakerin Talousryhmä. Lisätietoja talousryhmästä löytyy talousryhmän fb-ryhmästä.