Changemaker-ilta goes WeFood

Kiinnostavatko sinua kekseliäät ja kestävät ratkaisut maailman ongelmien ratkomiseksi? Haluatko tutustua ruohojuuritason vaikuttamistyöhön? Tahdotko vähentää omaa ruokahävikkiäsi?

Tule Changemakerin kanssa vierailemaan Suomen ensimmäiseen hävikkiruokakauppaan keskiviikkona 14.11. klo 17−19! Kalasataman kauppakeskus REDI:iin on tänä syksynä avattu Kirkon ulkomaanavun alaisuudessa toimiva WeFood-hävikkiruokamyymälä, joka pyrkii suomalaisten ruokahävikin pienentämiseen. WeFoodissa myydään niin sanottuja kakkoslaadun elintarvikkeita, jotka eivät kelpaa myytäviksi tavallisiin ruokakauppoihin, sekä tuotteita, joiden parasta ennen -päiväys on pian tai jo mennyt. Kaikki WeFoodissa myytävät tuotteet ovat kuitenkin täysin syömäkelpoisia. Vierailulla tutustutaan WeFoodin toimintaan ja ruokahävikkiin, ja osallistujilla on tietysti mahdollisuus ostaa kaupan tuotteita.

Changemaker vierailee WeFoodissa osana vuoden 2018 ruokaturvakampanjaa. Ruokahävikin vähentäminen on suomalaiselle helppo tapa toimia vastuullisemman ruuantuotannon puolesta sekä vaikuttaa oman ekologisen jalanjäljen kokoon. Ruokahävikin vähentämisestä hyötyy myös kukkaro – esimerkiksi WeFoodissa myytävät tuotteet ovat tavallisten ruokakauppojen tuotteita halvempia.

Tapaamme WeFood-myymälän edessä keskiviikkona 14.11. klo 17. Myymälä sijaitsee Helsingin Kalasatamassa kauppakeskus REDI:n K1-kerroksessa Skönen puolella. Kauppakeskuksen osoite on Hermannin rantatie 5.

Jos haluat mukaan, niin ilmoittaudu Changemaker-koordinaattori Saralle sara.latvus@kua.fi tiistaihin 13.11. mennessä. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan omasi nopeasti!