Turvapaikanhakijoiden tarinat saavuttivat suuren yleisön

Uutistenlukija ja videokuvaa Omin sanoin -hankkeesta

Tiistaina 21.2.17 Helsingissä järjestetty Omin sanoin – In My Own Words -hankkeen videonäytös oli suuri menestys. Näytökseen saapui runsaasti yleisöä ja tupa oli ääriään myöten täynnä. Tunnelma tapahtumassa oli lämmin. Näytöksen jälkeen yleisö ja videoiden tekijät kävivät keskustelua dokumenttien herättämistä ajatuksista, kotoutumista, kulttuurien kohtaamisesta ja ennakkoluuloista.

Turvapaikanhakijoiden tarinat saivat hienosti näkyvyyttä myös valtakunnallisessa mediassa, kun hankkeeseen osallistuneita Saeifia, Mohamedia ja Alia haastateltiin sekä YLEn että MTV3:n uutisiin. Haastattelut ja otteita videoista nähtiin molemmilla kanavilla illan pääuutislähetyksissä. Katso jutut alempana olevista linkeistä.

Changemaker iloitsee, että yhä useammat ihmiset ovat näin voineet kuulla hankkeeseen osallistuneiden nuorten tarinoita ja ääntä.

 

Omin sanoin -hanke tukee turvapaikanhakijoina Suomeen tulleita nuoria kotoutumisessa sekä antaa turvapaikanhakijoille mahdollisuus kertoa oma tarinansa ja saada äänensä kuuluville.

Hankkeen videotyöpajoja järjestetään kevään aikana Hämeenlinnassa, Oulussa, Tampereella, Jyväskylässä sekä muutamilla muilla paikkakunnilla. Pajoihin toivotaan mukaan myös suomalaisia nuoria.

Jos kiinnostuit hankkeesta lue lisää ja ota yhteyttä projektikoordinaattori Elina Mäkilään (elina.makila@kirkonulkomaanapu.fi)