Turvapaikanhakijoiden videoiden ensi-ilta keräsi täyden salin

videoiden tekijät

Omin sanoin – nuorten turvapaikanhakijoiden videohankkeen ensimmäinen näytös on takana. Turun pääkirjaston studiossa 19.12. järjestetty näytös keräsi täyden salin innokkaita katsojia. Tunnelma oli mielettömän hieno ja koskettava.

Näytöksessä nähtiin yhteensä seitsemän nuorten turvapaikanhakijan itse tekemää lyhytdokumenttia. Teoksia on työstetty syksyn aikana Turussa ja Helsingissä järjestetyissä videopajoissa. Videoissa nähtiin miltä muun muassa Suomeen tulo, epätietoisuus tulevasta, arki ja suomalaisten kohtaaminen ovat tuntuneet. Näistä teemoista on puhuttu paljon myös pajoissa.

Videot tekivät yleisöön vaikutuksen ja moni halusi kuulla lisää. Näytöksen jälkeen tekijät pääsivätkin kertomaan kokemuksistaan ja vastaamaan yleisön kysymyksiin. Paikalla olleet tekijät tiivistivät haluavansa kertoa videoillaan vapaudesta, turvasta, tasa-arvosta, rakkaudesta sekä tahdosta toteuttaa mahdotonta.

Näytöksessä päästiin myös nauttimaan irakilaisista herkuista. Pöydät notkuivat videoiden tekijöiden valmistamia perinteisistä makeisia ja kakkuja.

Suuren suosion saaneelle näytökselle toivottiin heti jatkoa. Seuraavat näytökset järjestetäänkin jo ensi vuoden alussa Turussa sekä Helsingissä.