Annämäl dig nu till Changemaker-veckoslutet 7.-9.4.2017

Pakolaisteemainen koulutus ja ryhmäkeskustelua syksyn 2016 Changemaker-viikonlopussa
I programmet finns det diskussioner i små grupper om olika teman.

Vårens Changemaker-veckoslut ordnas i Seinäjoki. Kom med och delta i intressanta utbildningar, lär dig hur du kan förändra världen och lär känna andra världsförändrare!   

På Changemaker-veckoslut kan du delta i olika utbildningar och labb. Chefen för Kyrkans Utlandshjälps internationella arbete, Tomi Järvinen, berättar om ungdomars situation i u-länder. Henna Salo berättar om arbetet på flyktingläger i Jordanien. I programmet finns även en utbildning i ritade serier av kollektivet Charlies Surfing Team samt en presentation av Rejäla församlingar -projektet.

Utöver utbildningarna kommer Changemakers temagrupper, som är miljö-, fred- och ekonomigruppen att samlas under veckoslutet. Du har möjlighet att delta i ett av gruppernas möten och därmed få veta vad som är på gång, hur gruppen arbetar och vad som är på kommande. Veckoslutet innehåller även stora mängder rolig samvaro och kvällsprogram. Under veckoslutet ordnas även Changemakers medlemsmöte, i vilken alla medlemmar får vara med och påverka nätverkets riktning och planer.

Var och hur kan man komma med?

Changemaker-veckoslutet är en enastående möjlighet att lära känna andra världsförändrare och bekanta sig med Changemakers verksamhet. Inga förhandskunskaper krävs för deltagande, alla är välkomna, vare sig man varit med länge eller är helt ny medlem.

Changemaker-veckoslutet ordnas 7.-9.4.2017 på Lankaris lägergård i Seinäjoki. Skjuts till lägergården ordnas från Seinäjoki tågstation fredagen den 7.4. kl. 17. Returskjutsen till järnvägsstationen avgår på söndagen den 9.4. kl. 14.

Changemaker-veckoslutet är menad för nätverkets medlemmar, det gäller alltså dig som är 13-35 år. (Bli medlem här!). Minderåriga behöver vårdnadshavarens samtycke. Deltagandet är gratis och inbegriper kost och logi.

Raitis ilma piristi monipuolisten koulutusten välissä.

Praktisk information

Maten på Changemakers evenemang är vegansk. Changemaker ersätter resekostnader enligt sin reseinstruktion (på finska).

Lankaris lägergård är tillgänglighetsanpassad för rullstol och det finns tillgänglighetsanpassad toalett. I huvudbyggnaden finns en induktionsslinga, högtalare och videokanon.

Anmäl dig

Till veckoslutet finns det 40 platser, boka nu så ryms du med! Anmäl dig genom att fylla i anmälningsblanketten på nätet senast 28.3. Blanketten hittar du här. (länken öppnar till ett nytt fönster).
Anmälan är bindande. Ifall du inte kommer till evenemanget, eller avbokar efter 28.3. fakturerar vi en förseningsavgift på 20 euro.

Mera information angående Changemaker-veckoslutet får du av Jaana Rissanen som är evenemangsansvarig, hon nås på  jaana.rissanen@changemaker.fi, eller Changemaker-koordinatorn Sini Tyvi, som du når på sini.tyvi@changemaker.fi.

Anmäl dig nu och så ses vi i Seinäjoki!