Changemaker-veckoslut 3-5.4 på Ruokolax – anmäl dig med!

Changemaker-viikonlopun osallistujat seisovat leirikeskuksen edessä ja heiluttavat kameralle

Vårens mest fantastiska skolningsevenemang ordnas på Ruokolax församlingsinstituts Jaakkimas kampus 3-5.4. Under veckoslutslägret blir du inspirerad att förändra världen och göra kampanjer. Dessutom lär du dig enkla sätt att påverka världen som finns omkring dig. På programmet står intressanta föreläsningar och workshoppar om hatprat, respektfullt bemötande och dialog. Du får också höra om #430-kampanjen som vi är med i för att kräva ett slut på skattesmitning. Lägret börjar med middag på fredagen kl.18.30 och slutar kl. 13.30 på söndagen. Den beställda bussen för deltagarna startar från Imatras tågstation till Ruokolax på fredagskvällen kl. 17.55, då alla deltagare stigit på. Vi anländer till samma plats ungefär kl. 13.50 på söndagen.

Changemaker-veckoslutet är menat för alla ungdomar och unga vuxna mellan 13 och 35, som vill lära sig mera om samhälleligt påverkande och utvecklingsfrågor. Veckoslutet är ett perfekt tillfälle att bekanta sig närmare med Changemaker och ungdomar från olika delar av Finland! Du behöver inga förkunskaper om Changemaker eller ämnena som kommer att behandlas, välkomna är både gamla aktiva och helt nya Changemaker-intresserade!

Programmet hålls på finska, men det är möjligt att få använda sig av en tolk som översätter åt en. De flesta deltagre kan också svenska, så det går bra att prata svenska på lägret!

Deltagandet är helt gratis för Changemakers medlemmar, men icke-medlemmar måste betala en summa på 20€. Du kan gratis bli medlem här (länken öppnas i ny flik).

Anmäl dig senast 11.3.2020 genom att fylla i nätblanketten (länken öppnas i ny flik). Lägg märke till att anmälningen är bindande. Om du trots din anmälning inte kommer till veckoslutet eller inhiberar efter 11.3.2020 måste du betala en inhiberingsavgift på 20€.

Tilläggsinfo om evenemanget fås av Changemakers koordinator Sini (sini.tyvi@kua.fi).

Changemaker kompenserar sina medlemmars resor till och från evenemangen. Detta innebär att du måste spara dina tåg- eller bussbiljetter och skicka dem till Changemakers kontor med en reseräkningsblankett som du får från lägret. För tilläggsinfo se Changemakers reseanvisning på finska (länken öppnas i ny flik).