Kom med till ABC-påverkningsskolningar!

Lider du av alla problem i världen och skulle vilja göra något åt dem istället för att bara grubbla på egen hand, men du vet inte riktigt var du borde börja? Behöver du konkreta verktyg för påverkningsarbetet? Om du svarade ja till en enda av dessa frågor är Changemakers påverkningsskolningar något för dig!

Changemaker ordnar under våren en påverkningsskola i tre delar: A, B och C.  Under skolningarna lär du dig olika sätt att påverka, hur det lönar sig att planera en kampanj, att känna igen vilket påverkningssätt som passar bäst i just den specifika kampanjen och mycket mera! På skolningarna får du höra om hur man kan påverka i frågor om till exempel klimatförändring, miljö, fred, världsekonomi och företagsansvar. Till på köpet får du fundera på hur du själv kan påverka för global rättvisa med andra liktänkande ungdomar, och planera konkreta kampanjer tillsammans!

En A-skolning hålls på svenska, men B- och C-skolningarna är för övrigt på finska. Skolningarna kan avläggas i valfri ordning och inga förkunskaper behövs! Då du avklarat alla tre skolningar får du ett diplom, men du kan också gå enstaka skolningar enligt intresse.

ABC-skolningarna är, liksom all annan verksamhet inom Changemaker, öppen för alla ungdomar och unga vuxna mellan 13 och 35 år. Alla påverkningsskolningar är gratis och som skolare fungerar aktiva medlemmar inom Changemaker.

Anmälning till alla skolningar sker genom en nätblankett, här hittar du länkarna för anmälning:
A-skolning
B-skolning
C-skolning

A-skolningarna där man lär sig grunderna för påverkande ordnas:

På svenska 24.2 kl. 17.30-19.30 i Helsingfors, Changemakers kontor (Södra kajen 8)

På finska:
10.2. Helsingfors, kl. 17:30-19:30, Changemakers kontor (Södra kajen 8)
13.2. Tammerfors, kl. 18:00-20:00, Monitoimitalo 13, kokoustila Strömmer (Satakunnankatu 13)
17.2. Åbo, kl. 17:00-19:00, kampuskapellet (Ylioppilastalo C, Rektorsåkersgatan 4 C, 1:a våningen)
19.2. Jyväskylä, kl. 17:00-19:00, Vanha Pappila (Vapaudenkatu 26)
20.2. Uleåborg, kl. 18:00-20:00, huvudbibliotekets mötesrum Kartta (Kaarlenväylä 3, 3:e våningen)
3.3. Joensuu, plats och ställe informeras inom kort

B-skolningarna där man främst lär sig om kommunikation ordnas (PÅ FINSKA!)
18.3. Helsingfors, kl. 17:30-19:30, Changemakers kontor (Södra kajen 8)
23.3. Uleåborg, plats och ställe informeras inom kort
24.3. Tammerfors, kl. 18:00-20:00, Monitoimitalo 13, kokoustila Strömmer (Satakunnankatu 13)

C-skolningen där man lär sig om hur man ordnar kampanjer ordnas i Helsinfors 25.4 på finska.

Vi uppmanar alla som är intresserade av skolningarna att bli medlemmar i Changemaker. Som medlem får du många förmåner, t.ex tidningen Globalisti hem till dig och möjlighet att få kompensation för dina resor. Detta innebär att Changemaker betalar dina buss- eller tågresor till och från skolningarna. För att få kompensation måste du spara dina biljetter och sedan skicka dem till Changemaker tillsammans med en reseräkningsblankett (som du får från skolningen) så att den anländer till kontoret senast en månad efter resan. För närmare uppgifter se Changemakers reseanvisning på finska (länken öppnas i ny flik). Till medlem kan du anmäla dig i samma blankett som du anmäler dig till skolningen.