Tiimin kokousmuistio 21.5.2014 Helsingissä

Lataa muistio Tiimin kokousmuistio 21.5.2014 Helsingissä (pdf)

Tiimin kokous 21.5.2014 klo 15, Luotsikatu 1, 3. krs.

MUISTIO

1. Kokouksen avaus
Kokous avattiin 15:00.

2. Kokouksen järjestäytyminen
Riikka sihteerinä, Elina puheenjohtajana. Paikalla lisäksi Laura, Reetta ja Anne, Sonja skypessä. Työntekijöistä paikalla Eva ja harjoittelija Aija-Riina, Pertti tuli paikalle kokouksen loppupuolella.

3. Esityslistan hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin sellaisenaan.

4. Veroparatiisimatkat-kampanja
Tulossa tapaaminen UPM Kymmen kanssa. Joensuun mahdollisuuksien tori oli hyvin järjestetty ja ihmisiä oli paljon. Kesäkiertue starttasi hyvin. Vantaalla oli hiljaisempaa, mutta tapahtumasta jäi hyvä mieli. Tulossa on Tampereen mahdollisuuksien tori ja Maailma kylässä -festivaali. Yleisesti: 750 korttia kerätty tähän asti! Laajemmin kampanja on saavuttanut hienon virstanpylvään, kun valtion enemmistöomisteiset yritykset pakotetaan raportoimaan maakohtaisesti. MK-festivaalien jälkeen kampanjan suuntaa suunnitellaan.

5. 10-vuotissynttäreiden kuulumiset
Tapahtuman aikataulua ja ohjelmaa on luonnosteltu jonkin verran, osaset hakevat vielä paikkaansa. Lauantaina on kampanjatempaus, lounastauko, hartaushetki, seminaari, jonka jälkeen päivä huipentuu iltajuhlaan. Harjoittelija synttäreitä varten valitaan tällä viikolla.

6. Changemaker Akatemian kuulumiset
Viime viikonloppuna oli ensimmäinen Akatemian viikonloppu. Elina kertoi viikonlopun kulusta. Akatemiassa on alettu pohjustaa mm. projektia väkivaltaiseen radikalisaatioon liittyen. Akatemian onnistumista halutaan arvioida ja seurata jatkon kannalta. Elina puheenjohtajana seuraa Akatemiaa yhdessä Changemaker-aktiivien kanssa.

7. Tiimin terveiset tulevaan Globalistiin
Tiimin kuulumiset osioon tulisi 10-vuotissynttäreiden vuoksi ”aikajanakatsaus”. Riikka, Reetta, Eva ja Elina alkavat työstämään yhdessä asiaa.

8. Tiimin terveiset kansainväliseen kokoukseen lähtijöille
Jaro ja Aino lähtevät Islantiin 1.-7.7.
Tiimi keskusteli, miten lähtijöitä ohjeistetaan ja minkälaisia odotuksia tiimillä on heitä kohtaan. Heitä pyydetään osallistumaan 17.6. tiimin kokoukseen, jolloin heitä ohjeistetaan. Tiimi odottaa, että lähtijät laativat tapaamisen jälkeen raportin kokouksesta, ottavat valokuvia, joita voi käyttää esimerkiksi Globalistissa, kirjoittavat Globalistiin uutisen sekä sopimuksen mukaan esittelevät kokouksen antia koulutusviikonlopussa.
Kokouksen sisällöstä ei ole vielä tietoa, mutta lähtökohtaisesti tiimi haluaisi, että lähtijät voisivat mahdollisesti keskustella kokouksien tarpeellisuudesta vuosittain ja vaihtoehtoisesta tavasta olla yhteyksissä. Lisäksi Suomen CM voisi esittää joustavuutta uusien verkostojen hakuprosessiin, esimerkiksi kaksi kertaa vuodessa myös skypen välityksellä.

9. SommerSNU
Islantiin lähtijöiden matkabudjetista jäi rahaa yli, joten Norjaan lähtijöitä voidaan tukea 500 eurolla. Tiimi päätti avata haun SommerSNU:ta varten. Hakemuspohja hyväksytään sähköpostissa.

10. Talouskatsaus
Esiteltiin tämän hetkinen taloustilanne etenkin kampanjan osalta.

11. Laitteistohankinnat
Changemaker voisi hankkia vapaaehtoistenkin käyttöön sopivan kameran, muistikortin ja murron yhteydessä viedyn videotykin (niille myös hyvät suojat). Tiimi hyväksyi, että budjetista voidaan varata 1000 euroa näille laitehankinnoille ja työntekijät hoitavat asian.

12. Rahoituskuulumisia
Esiteltiin rahoituskuulumisia.

13. SaferGloben raportissa mainostaminen
Tiimi päätti, että Pertti jatkaa keskustelua SaferGloben kanssa sillä ajatuksella, että tiimi tukee bannerimainosta.

14. Tiimiläisten kuulumiset

15. Työntekijöiden kuulumiset

16. Ilmoitusasiat
– Subject Aidin käyttäjille tehdään syksyllä otantakysely, mihin he ovat käyttäneet Globalistia.
– Changementor-tapaaminen 4.6. klo 18
– Murto Kirkon Ulkomaanavun toimistoon
– Rekrytointiuutisia: synttäriharjoittelijan paikkaa varten haastatellaan kolmea hakijaa ja perjantaina valitaan yksi henkilö harjoittelijaksi
– Kirkon ulkomaanapu tutkii mahdollista väärinkäytöstä

17. Muut esille tulevat asiat
Eva kertoi uudesta tiedotusjärjestelmästä, joten vanhaa tiedotuslistaa ei enää tarvita

18. Kokouksen päättäminen
Kokous päätettiin 17:35.