Tiimin kokous 13.10.2020

Kokouksen muistio pdf-tiedostona (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

 

Tiimin kokous 13.10.2020 klo 17:30, Teams

 

Muistio

 

 • Kokouksen avaus

Avataan kokous klo 17:37

 • Kokouksen järjestäytyminen

Puheenjohtajan toimii Petteri Näreikkö. Kokouksen sihteerinä on Matias Uusisilta. Todetaan kokouksessa paikalla oleviksi tiimiläiset Petteri Näreikkö, Joanna Slama sekä koordinaattorit Matias Uusisilta ja Helmi Saksholm. Todetaan, että kokous ei ole päätösvaltainen. 

Essi Kurki saapui mukaan kokoukseen klo 18:11, jolloin käsittelyssä kohta 8. viestintä. Kokous ei siltikään ole päätösvaltainen

Linnea Parkatti liittyi mukaan klo 18:18, jolloin käsittelyssä kohta 12. Kokous on tämän myötä päätösvaltainen.

 • Esityslistan hyväksyminen

Hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi sellaisenaan.

 • Hallinto ja talous
 • 29.10. ja 10.11. kokoukset täytyy siirtää. Etsitään sopivat ajankohdat uusille kokouksille.  
 • Vaikuttamistoiminta
 1. Mukaan kestävän kulutuksen videokampanjaan – Ideana on kuvata vapaamuotoinen, max. 1-2 min mittainen video jossa esittelet itsesi ja järjestösi sekä kerrot toiminnastasi kestävän kulutuksen saralla. Joanna ja Linnea osallistuvat videon tekemiseen 
 2. Nuoret, rauha ja turvallisuus -lausuntoluonnoksen ja ilmastolakilausunnon allekirjoituslupa
  1. Emme antaneet kommentteja, mutta saamme lausunnot meille allekirjoitettavaksi ennen kuin ne lähetetään eteenpäin ministeriöön. Annetaan Petterille allekirjoituslupa, mikäli tiimi on siitä yksimielinen. Asiasta keskustellaan tiimin sähköpostilistalla. 
 3. Lähteekö Changemaker Irti turpeesta -kampanjaan? 
  1. Irti turpeesta -kampanja pitää Changemakerille koulutuksen 5.11. klo 17. Changemakeria kysyttiin mukaan kampanjaan ja meillä on mahdollisuus lähteä mukaan joko heti tai koulutuksen jälkeen. Päätetään sähköpostilistalla, että lähdemmekö mukaan vai ei.

 

 • Koulutus ja vierailut
  1. B-koulutukset 22.10., 26.10., 28.10. ilmoittautuneita tällä hetkellä 8. Turun koulutuksella ei ole vielä tilaa, sillä aiempi varaus peruuntui ja koronarajoitusten takia on ollut hankala löytää tilaa. Koulutuksista tehdään Facebook-tapahtumat. 
  2. Nuoret vaikuttajat -koulutus 27.1. klo 10-12

   Lasten ja nuorten keskus on järjestämässä koulutusta seurakuntien työntekijöille nuorten vaikuttajaryhmistä. Changemakeria pyydettiin mukaan kertomaan vaikuttamiskokemuksista. Kiinnostaisiko nykyisiä tiimiläisiä lähteä tähän mukaan, vai kysytäänkö ensi vuoden tiimiläisiltä tai muilta jäseniltä?

   1. Petteri ja Joanna on kiinnostunut olemaan mukana. Kysytään sähköpostilla myös muilta tiimiläisiltä.
  3. Vastuullisen vaatetuotannon koulutus la 17.10. klo 10-16 Eetti ry kanssa

 

 • Tapahtumat
   1. Changemaker-viikonloppu
    1. Viikonlopussa oli 13 osallistujaa sekä työntekijät ja kouluttajat. Viikonloppu sujui hyvin. Viikonlopussa oli kolme koulutusta ja kampanjasuunnittelu. Peruutetun jäsenkokouksen tilalla katsottiin dokumentteja ja keskusteltiin niistä. Lisäksi viikonlopussa rentouduttiin ja ideoitiin Changemakerin tulevaa toimintaa. 
   2. Kansalaisyhteiskunnan tila ja tulevaisuus 2020-luvun Suomessa – loppuraportin julkistustilaisuus 22.10. klo 9-10:30.
    1. Petteri on kiinnostunut osallistumaan. Tiimin sähköpostilistalla voi ilmoittaa kiinnostuksensa osallistua. 
 • Viestintä
 1. Somekalenteriin voi varata oman viikon.

 

 • Globalisti
  Journalismikoulutus 29.10. Teemana valokuvaaminen. Koulutuksen jälkeen järjestetään myös Globalistin toimituskunnan kokous.


 • Paikallisryhmät ja jäsenasiat

 

 1. Paikalliskoordinaattorit tekevät parhaansa, jotta aktiivista paikallista toimintaa voidaan järjestää koronatilanteesta huolimatta. Tulossa on mm. Turun ja Jyväskylän Changemakereiden yhteinen etätapahtuma. Turussa järjestetään myös Tyttöjen päivän jatkot huomenna.
 2. Paikalliskoordinaattorien ja tiimin tapaamista ollaan järjestämässä.

 

 • Ruotsinkielinen toiminta

 • Kansainvälinen toiminta 
 1. Koordinaattorit kokoustivat Kambodzan nuorisokoordinaattorin kanssa

  Kambodzassa aktiivista paikallista vaikuttamistoimintaa – nuoret ovat muun muassa nostaneet tietoisuutta koronaviruksesta paikallisissa yhteisöissä ja keskustelleet päättäjien kanssa. Changemaker-verkoston toiminta ei ole tällä hetkellä kovin aktiivinen, mutta muissa yhteyksissä nuoriso- ja vaikuttamistyötä tehdään aktiivisesti. Juttelimme Changemakerin ensi vuoden kampanjasta ja suunnittelimme yhteistyön tekemistä, kun kampanja hieman tarkentuu. 

 

 •  Ilmoitusasiat
  a. Jäsenkokouksen uudeksi ajankohdaksi sovittiin la 14.11. klo 12-15
  1. Tiimiläiset voivat käydä lisäämässä omien vastuualueidensa kuulumiset PowerPointtiin.
 1. Slack otettiin tänään käyttöön ja kutsun pitäisi olla saapunut kaikkien sähköpostiin
 2. Helmi ja Petteri tapaavat jokaisen tiimiläisen kahden kesken ennen tiimivuoden loppua. Helmi tekee Excel-taulukon, josta jokainen voi valita itselleen sopivan ajankohdan 
 • Muut esille tulevat asiat


 • Kokouksen päättäminen

 

Päätetään kokous ajassa 18:54