Tiimin kokousmuistio 19.8.2016

Tiimin kokousmuistio 2016 (pdf, avautuu uuteen ikkunaan)

Changemakerin tiimin kokous 19.8.2016 kello 16, Eteläranta 8, Helsinki

1. Kokous avattiin klo 16.05

Paikalla Ronja Karkinen, Jaro Karkinen, Jaana Rissanen, Aino Tiitta, Laura Tiitu ja Skypessa Noora Mattila. Sihteerinä Aino Tiitta. Työntekijät Sini Tyvi ja Lauri Lind. Kokouksen alussa läsnä myös Pertti Keinänen.

2. Hyväksyttiin esityslista.

3. Yhdenvertaisuussuunnitelman tekeminen

Aino Tiitta ottaa tässä vaiheessa vetovastuun ja kysyy Sini Savolaista, Sonja Heikkistä ja Tytti Matsista työryhmään tai kommentoimaan luonnosta. Dead line olisi 25.9.

4. Turvapaikanhakijoiden mobiilivideohanke

Elina Mäkilä ja hankkeen osallistuja Ali kertoivat hankkeen etenemisestä. Turussa käynnistynyt pari ryhmää ja Helsingissä on muutama osallistuja. Ideointi ja videoiden teko meneillään. Osallistujat käsittelevät prosessissa itselleen tärkeitä aiheita. Natiivien suomalaisten osallistumista kaivataan. Tietoa kokoontumisista saadaan jatkossa myös paikallisryhmien sähköpostilistoille ja Facebookin CM-ryhmiin, jotta Changemakerit voivat osallistua.

5. Tiimin syyskauden kokousten aikataulut

Ma 5.9. klo 18, toimistolla (Education 3. krs.) Sihteerinä: Aino.
Pe 30.9. klo 14, toimistolla. (Education, 3. krs.) Sihteerinä: Jaana. Ennen tätä päivää tiimiläisten luettava sähköposteja ahkerasti rahoitushakemusten dead linejen vuoksi.
Ma 17.10. klo 16, toimistolla (Education, 3. krs.) Sihteerinä: Laura. Huom. Jäsenkokouksen liitteet oltava Sinillä pe 14.10, joten tätä edeltävällä viikolla tiimiläisten seurattava sähköpostia ja kommentoitava mahdollisiin tiimi-sähköposteihin ahkerasti.
Pe 4.11. klo 14, toimistolla (Education, 3. krs.). Sihteerinä: Noora.
Pe 25.11. klo 16, toimistolla (Education, 3. krs.). Sihteerinä: Jaro.
Pe 16.12. klo 14, toimistolla (Education 3. krs.). Sihteeri: Patrick. Kokouksen jälkeen kiitosillallinen.

6. Teemaryhmien syksyn aikataulut

Ympäristöryhmän seuraava tapaaminen on 1.9. klo 16. toimistolla. Tässä tapaamisessa käsitellään kampanjan käytännön asioita. Tämän lisäksi on kampanjan päätöstapaaminen. Lisäksi järjestetään syksyn aikana kaksi tapaamista, jotka liittyvät uusiin teemoihin.
Rauharyhmän seuraavat tapaamiset ovat 5.9. klo 16 ja 30.9. klo 16 toimistolla. Syksyn aikana järjestetään tapaamisia, joihin kutsutaan puhujavieraita, erityisesti tulevaan kampanjateemaan ja pitkittyneet konfliktit -aiheeseen liittyen.
Ronja ottaa Anneen yhteyttä ja keskustelee Talousryhmän aikatauluista, jotta saadaan päätettyä syksyn tapaamisten ajankohdat. Tarkoitus järjestää tapaaminen noin kerran kuukaudessa.

7. Kansainvälisyys

Tähän mennessä kokoukseen ilmoittautuneita verkostoja Kambodza, Pakistan, Tanska, Norja. Islannista odotetaan vastausta. Kokouksen ajankohta 4.-7.10.

Haetaan joko: 1) kahta edustajaa avoimella haulla ja haun yhteydessä todetaan, että toisen valittavista hakijoista tulee olla joko tiimistä tai kansainvälisen Changemaker-verkoston toiminnasta kokemusta omaava jäsen tai 2) Mikäli pj. Ronja pääsee osallistumaan, valitaan osallistujaksi Ronja ja laitetaan toinen paikka avoimeen hakuun ilman erityiskriteerejä.

Edustajahaku aukeaa ensi viikon (22.8. alkava viikko) aikana mahdollisimman pian ja päättyy 4.9. Tiimi valitsee edustajat kokouksessaan 5.9.

8. Ympäristö

kampanjan kuulumiset: Allekirjoituksia on kerätty tähän mennessä noin 1500. Tavoitteesta puuttuu vielä 1000 allekirjoitusta. Kampanjatoiminnosta on saatu myönteistä palautetta. Mediaosumien seurantaan ja niissä onnistumiseen panostettava syksyn aikana. Liikakalastus-aiheinen Globalisti on ilmestynyt.

Energiaremontti -yhteistyö: Ronja vastaa Energiaremontti-tiedustelun lähettäneelle henkilölle ja suosittelee olemaan yhteydessä Kirkkohallitukseen.

9. Rauha

Youth, peace and security: Suomi voisi profiloitua maailmalla nuorten oikeuksien ja näkökulman puolustajana ja esille tuojana. Ronja on liittynyt Changemakerin edustajana Allianssin YPS-aihetta edistävään verkostoon. Toiminta on kiinnostavaa muun muassa vuoden 2017 pääkampanjan kannalta. Ronja kutsuu Ainon verkoston Facebook-ryhmään.

10. Talous

Talousryhmän toiminta käsiteltiin jo kohdassa 7.

11. Jäsenet

Touko-heinäkuussa on tapahtumien kautta liittynyt 47 uutta jäsentä.

12. Paikallisryhmät

Paikallisryhmien sijaan aletaan puhua paikallisesta toiminnasta, jolloin säännöllisen ryhmätoiminnan rinnalla myös pop up -tyyppiset tempaukset saavat tunnustusta ja tuki tällaiselle toiminnalle mahdollistuu.

13. Tapahtumat

Jäsenten saaminen mukaan kesäkiertueen tapahtumiin oli haastavaa. Kokeillaan uusien ihmisten kutsumista mukaan henkilökohtaisesti, alueellisesti kohdennettuna.

Syksyn tapahtumat: Oulugospel marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna, 5.11. Jaana tarvitsee kaverin mukaansa. Lauri lähtee todennäköisesti mukaan. Maata näkyvissä on myös tulossa. Höstdagarana Toijalassa samana viikonloppuna kuin Oulugospel. Osallistutaan myös Höstdagarnaan 5.11, mikäli sinne vielä voi ilmoittautua. Mahdollisuuksien torit tulossa syksyllä Oulussa ja Turussa. Aino kysyy Turun Mahdollisuuksien torin järjestäjältä ja muutamalta vapaaehtoiselta, josko tapahtumaosallistuminen vielä järjestyisi.

14. Koulutus

Changemaker-viikonlopun valmistelut: Lauri kertoi aloittaneensa CM-koulutusviikonlopun 7.-9.10. suunnittelun. Perjantaina ennen viikonloppua olisi tarkoitus vielä kalakampanjoida Helsingin keskustassa kello 15-17 välillä. Ohjelmaa ja puhujia mietitty alustavasti. Koulutukset aiherungoista 1. pakolaisuus ja sen juuret, 2. ympäristö ja kehittyvät maat  3. globaali talous ja kehittyvät maat. Nämä täsmentyvät vielä. Lauri ja koulutusvastaava Laura jatkavat suunnittelua.

15. Tiedotus

16. Globalisti

Uusi Globalisti on ilmestynyt. Liikakalastus –teemalla. Sini ehdotti, että linkkiä jaetaan somessa aktiivisesti ja lehteä levitetään.

17. Toimiston kuulumiset

Pertti lähti uusiin hommiin. Lauri aloitti keskiviikkona 17.8. täysiaikaisen harjoittelun ja tällä hetkellä tekee Sinin kanssa kahdestaan CM-hommia ennen kuin uusi rekry saadaan tehtyä. Uusi työntekijä tulee ottamaan enemmän vastuuta Globalistista ja kampanjasta.

18. Ilmoitusasiat

Vierailu Eritreaan. Ronja lupasi kertoa tästä toiste. Sini ehdotti Eritrea-iltaa, jossa pj. Ronja kertoisi vierailustaan Eritreassa 6. syyskuuta kello 18 Helsingissä jonkin srk:n tilassa.

19. Muut esille tulevat asiat.

Ei muita

20. Kokouksen päättäminen kello 18.32