Changemakerin vaalipaneeli: kestävä arki maapallon rajoissa

Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat kuten suomalaiset, tarvitsisimme yli kolmen maapallon verran luonnonvaroja, joidenkin arvioiden mukaan jopa viiden. Miten suomalaisten kulutus saadaan ekologisesti kestävälle tasolle? Millaisilla poliittisilla ohjauskeinoilla pääsisimme kohti yhteiskuntaa, jossa uuden tuotteen ostaminen ei tulisi halvemmaksi kuin korjata vanha? Miten varmistetaan, että ekologisissa uudistuksissa otetaan huomioon sosiaalinen oikeudenmukaisuus?

Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemaker järjestää ylikulutusteemaisen vaalipaneelin torstaina 16.3. klo 18-19.30 keskustakirjasto Oodin Kuutio-tilassa. Paneelissa nuoret helsinkiläiset eduskuntavaaliehdokkaat viidestä eri puolueesta jakavat omia näkemyksiään ylikulutuksen ratkaisuista. Ylikulutuksen lisäksi paneelissa keskustellaan myös nuorten osallisuudesta ja siitä, mikä merkitys on nuorten äänen kuulumisella eduskunnassa.

Tilaisuuden alustuspuheenvuoron pitää Emma Sairanen. Sairanen toimi nuorten ilmastodelegaattina vuosina 2020-2021 ja työskentelee tällä hetkellä Sitralla kestävyysratkaisujen parissa. Paneelin juontaa Changemakerin puheenjohtaja Pirjo Mäkelä.

Tapahtumatilaan mahtuu noin 50 henkilöä, joten ilmoittauduthan tapahtumaan tämän linkin kautta, niin varmistat osallistumisesi. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Panelistit:

Riina Bhatia, vihreät

Konstantin Kouzmitchev, kokoomus

Ajak Majok, vasemmistoliitto

Sara Salonen, sosialidemokraatit

Eemeli Valli, keskusta

Changemakerin tapahtumiin ja ryhmiin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet 13-35 -vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset. Tapahtumiin osallistuville korvataan matkakulut bussi- ja junalippuja vastaan Changemakerin matkaohjeen mukaisesti. Tapahtuma on esteetön ja tapahtumassa noudatetaan Changemakerin yhdenvertaisuusohjetta.