Globalistin lehtityökoulutus

Globalisti 2/2016 kansi: Senegalilainen nainen rannalla korin kanssa

Changemakerin Globalisti-lehdessä pääset perehtymään kehityskysymyksiin innostavassa seurassa ja muuttamaan maailmaa journalismin kautta. Tule siis mukaan!

Starttina uuden toimituskunnan työhön järjestetään päivänmittainen lehtityökoulutus lauantaina 18.2. Aamupäivällä, kymmenestä kahteentoista, järjestetään peruskurssi, jossa käydään läpi mm. juttujen suunnittelua, näkökulman valintaa sekä Globalistin eri juttutyyppejä ohjeistuksineen. Tämän lisäksi esitellään Globalistin rakenne, ja minkälaisia juttuja siihen tulee.

Iltapäivän jatkokurssilla, kello 13-16, aiheina ovat puolestaan kertomuksellisuus sekä haastattelutekniikka ja haastattelujen käyttö juttujen pohjana. Tarinoiden ja haastattelujen kautta saa tehtyä vaikeista globaaleista aiheista helposti lähestyttäviä ja kiinnostavia. Kirkon Ulkomaanavun viestinnän Ulla Kärki kouluttaa tarinoiden käyttämisestä, pohjana on Kirkon ulkomaanavun viestintä siitä monipuolisesta työstä mitä tehdään ympäri maailman. Haastattelutekniikasta ja haastattelujen käytöstä jutuissa kouluttaa lehden päätoimittaja Saara-Maria Pulkkinen.

Lopuksi pidetään vielä toimituskunnan kokous, kello 16-17:30, jossa päätetään seuraavan lehden sisällöstä ja jaetaan juttuja tekijöiden kesken. Jos et ehdi koko päiväksi, niin voit osallistua johonkin osaan, ilmoita mihin osaan osallistut ilmoittautumislomakkeessa (linkki lopussa).

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä kokemusta lehden tekemisestä tai Changemakerin toiminnasta, vaan se on avoin kaikille kiinnostuneille verkoston jäsenille. Liity jäseneksi tästä!

Changemaker korvaa kaikkien tapahtumaan osallistuvien jäsentensä matkakulut matkaohjeensa mukaisesti. Muista siis säilyttää bussi- ja junaliput. Kulut laskutetaan verkostolta jälkikäteen tapahtumassa saatavalla lomakkeella. Koulutus on ilmainen. Koulutus pidetään Changemakerin toimistolla Helsingissä, osoitteessa Eteläranta 8, 3. kerros.

Globalistin toimituskunnan työstä pysyy kärryillä liittymällä myös sähköpostilistalle sekä Facebook-ryhmään. Lisätietoja lehdestä voit kysyä myös päätoimittaja Saara-Maria Pulkkiselta (paatoimittaja@changemaker.fi) tai koordinaattori Jonas Biströmiltä (jonas.bistrom@kirkonulkomaanapu.fi).

Ilmoittaudu koulutukseen täällä!