Kesäkampanjan suunnittelukokous

Refugees crossing the Hungarian border
Pakolaisia ylittämässä Unkarin rajaa. Kuva: Fekete Dániel/HIA-Hungary/ACT-allianssi

Maailmassa on enemmän pakolaisia kuin kertaakaan sitten toisen maailmansodan. Heistä suurin osa on kehittyvissä maissa. Samaan aikaan monet maat pyrkivät vaikeuttamaan maahantuloa ja kiristävät lakeja. Turvallisia reittejä Eurooppaan on tarjolla vähän, ja ihmiset joutuvat turvautumaan hengenvaarallisiin reitteihin ja ihmissalakuljettajien apuun päästäkseen turvaan. Vuonna 2016 Välimerellä kuoli enemmän siirtolaisia kuin koskaan. Vuoden 2017 tammikuussa peräti 1/21 keskisen Välimeren reittiä ylittävästä siirtolaisesta menehtyi matkallaan.  Me Changemakerissa pidämme kehityskulkua epäinhimillisenä ja haluamme oikeudenmukaisempaa pakolaispolitiikkaa.

Nyt kutsummekin kaikki halukkaat suunnittelemaan ja toteuttamaan Changemakerin tulevaa kesäkampanjaa! Ensimmäinen suunnittelukokous järjestetään maanantaina 20.3.2017 kello 17.00 Helsingissä, Changemakerin tiloissa.

Changemakerin vuoden 2017 pääkampanjan aiheeksi valittiin viime syksyn jäsenkokouksessa pakolaisuus. Teeman parissa on jo kampanjoitu kevään, yhä meneillään olevan, kuntapaikkakampanjan (linkki aukeaa uuteen välilehteen) tiimoilta. Kesäkampanja voi jatkaa pakolaisteemaa uudella fokuksella tai teema voi vapaaehtoisten niin halutessa löytyä muustakin aihepiiristä. Haluaisitko esimerkiksi puuttua globaaliin epäoikeudenmukaisuuteen kampanjoimalla humanitaarisen suojelun palauttamiseksi tai vastustamalla pakkopalautuksia vai haluaisitko kenties kiinnittää huomion yhä hengenvaarallisemmaksi muodostuneeseen Välimeren keskiseen pakolaisreittiin tai ilmastopakolaisuuden lisääntymiseen? Tule jakamaan ideasi ja tekemään yhdessä kesän kiinnostavinta kampanjaa!

Kesäkampanjan suunnittelu ja toteuttaminen ajoittuvat kevään ja alkukesän ajalle ja olisikin toivottavaa, että kampanjatyöryhmään lähtevät voisivat sitoutua toimintaan maalis-heinäkuun ajalle. Kampanjan suunnittelu tapahtuu maalis-huhtikuun puolella ja itse kampanja näkyy touko-heinäkuun aikana erilaisissa kesätapahtumissa. Kampanjatyöryhmä kokoontuu noin kahden viikon välein, pääasiassa arki-iltaisin, työryhmäläisten aikataulut huomioon ottaen. Changemaker korvaa jäsentensä matkakulut kokouksiin matkaohjeensa mukaisesti ja myös Skypen kautta osallistuminen onnistuu tarpeen vaatiessa.

Jokainen osallistuu kampanjantekoon oman kiinnostuksensa, jaksamisensa ja osaamisensa puitteissa. Monenlaisia toimijoita tarvitaan, eikä työryhmäläisyys edellytä ennakkotietoja tai spesifiä osaamista. Työryhmäläisyys on myös oivallinen tapa oppia siitä, kuinka kampanja suunnitellaan ja toteutetaan!

Suunnittelukokous on kaikille avoin, eikä sinulla tarvitse olla mielessäsi valmista kampanjaehdotusta kokoukseen tullaksesi. Osallistujamäärän arvioimiseksi toivomme sinun ilmoittautuvan sähköpostitse Changemaker-harjoittelija Senja Matilaiselle osoitteeseen senja.matilainen@kirkonulkomaanapu.fi mutta ilmoittautumattakin voit paikalle saapua. Voit tarvittaessa osallistua kokoukseen myös Skypen kautta.

Kokoukseen tulijoille seuraava saapumisohje: Kokous järjestetään Changemakerin toimistolla, osoitteessa Eteläranta 8, Helsinki. Itse kokoustila sijaitsee kolmannessa kerroksessa. Ala-aulaan saavuttuasi soita Senjalle: 040 162 6425.

Muistathan myös, että Changemaker korvaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta julkisilla liikennevälineillä matkustaville jäsenilleen (linkki aukeaa uuteen välilehteen) matkakulut tähänkin tapaamiseen seuraavin perustein:
www.changemaker.fi/changemakerin-matkaohje/

Mikäli tiedät jo, ettet pääse kokoukseen, mutta haluat myöhemmin osallistua kampanjointiin, ilmoita kiinnostuksestasi sähköpostitse Changemaker-harjoittelija Senja Matilaiselle.