Koti kunnasta

Uusi Nälkä kasvaa syömättä -kampanja löytyy täältä.

 

Koti kunnasta -kampanjan tavoitteena on, että jokaiselle oleskeluluvan saaneelle turvapaikanhakijalle ja kiintiöpakolaiselle löytyy kuntapaikka. Kuntapaikka tarkoittaa sitä, että kunta tarjoaa paikan, missä asua, ja että henkilö saa tulkkauspalveluita sekä muita kuntapaikkaan liittyviä erityispalveluita.

Tällä hetkellä kuntapaikkoja uupuu yli 5000.

Vaikka kuntapaikan tarjoaminen on kunnalle vapaaehtoista, voidaan se nähdä kunnan tapana kantaa globaalia vastuutaan. Kuntien päättäjät valittiin kuntavaaleissa 9. huhtikuuta 2017. Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemaker haastaa etenkin keskisuurten kaupunkien vastavalitut kunnanvaltuutetut lupaamaan, että heidän kuntansa lisää kuntapaikkoja. Jos olet kunnanvaltuutettu, löydät täältä sivuilta mahdollisuuden sitoutua kampanjan vaatimuksiin ja vinkkejä miten nostaa esiin tukesi kampanjalle. Jos olet kunnan asukas, löydät täältä tapoja haastaa kunanvaltuutetut mukaan kampanjaan, katso lisää sivulta ”Toimi”.

Suomeen on tullut vuonna 2015 noin 30 000 turvapaikanhakijaa. Tämän lisäksi Suomi vastaanottaa vuosittain 750 kiintiöpakolaista. Sekä ne turvapaikanhakijat, joille myönnetään oleskelulupa, että kiintiöpakolaiset tarvitsevat kuntapaikan. Tällä hetkellä kuntapaikkoja on tarjolla noin 4500 ja niiden tarvitsijoita noin 11 000. Tule mukaan varmistamaan kuntapaikka kaikille!

Uutiset

Tiedote: Stop pakkopalautuksille -vetoomus luovutettiin ministeri Risikolle

Nuorisoverkosto Changemakerin keräämä vetoomus pakkopalautusten pysäyttämiseksi ojennettiin tänään sisäministeri Paula Risikolle. Changemakerin neljän nuoren delegaatio vei vetoomuksen 1985 nimeä sisäministeriöön.

Lue koko uutinen