Koti kunnasta

Koti kunnasta -kampanjan tavoitteena on, että jokaiselle oleskeluluvan saaneelle turvapaikanhakijalle ja kiintiöpakolaiselle löytyy kuntapaikka. Kuntapaikka tarkoittaa sitä, että kunta tarjoaa paikan, missä asua, ja että henkilö saa tulkkauspalveluita sekä muita kuntapaikkaan liittyviä erityispalveluita.

Tällä hetkellä kuntapaikkoja uupuu yli 5000.

Vaikka kuntapaikan tarjoaminen on kunnalle vapaaehtoista, voidaan se nähdä kunnan tapana kantaa globaalia vastuutaan. Kuntien päättäjät valittiin kuntavaaleissa 9. huhtikuuta 2017. Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemaker haastaa etenkin keskisuurten kaupunkien vastavalitut kunnanvaltuutetut lupaamaan, että heidän kuntansa lisää kuntapaikkoja. Jos olet kunnanvaltuutettu, löydät täältä sivuilta mahdollisuuden sitoutua kampanjan vaatimuksiin ja vinkkejä miten nostaa esiin tukesi kampanjalle. Jos olet kunnan asukas, löydät täältä tapoja haastaa kunanvaltuutetut mukaan kampanjaan, katso lisää sivulta ”Toimi”.

Suomeen on tullut vuonna 2015 noin 30 000 turvapaikanhakijaa. Tämän lisäksi Suomi vastaanottaa vuosittain 750 kiintiöpakolaista. Sekä ne turvapaikanhakijat, joille myönnetään oleskelulupa, että kiintiöpakolaiset tarvitsevat kuntapaikan. Tällä hetkellä kuntapaikkoja on tarjolla noin 4500 ja niiden tarvitsijoita noin 11 000. Tule mukaan varmistamaan kuntapaikka kaikille!

Uutiset

Pakkomatkat-kampanjan postikortti

Tiedote – Pakkopalautukset Irakiin ja Afganistaniin lopetettava

Pakkopalautukset Irakiin ja Afganistaniin lopetettava Pakolaispäivän kunniaksi Changemaker kutsuu ihmiset allekirjoittamaan sähköisen vetoomuksen pakkopalautusten lopettamiseksi. Sähköinen vetoomus on osa Changemakerin Pakkomatkat-kesäkampanjaa. Pakkopalautustenvastainen adressi viedään pääministeri Sipilälle sekä sisäministeri Risikolle kesäkampanjan päätteeksi. Kampanja on perustettu nostamaan esiin hallituksen kestämätön pakolaispolitiikka ja antamaan kansalaisille mahdollisuus sanoa vastalauseensa hallitukselle. ”Kesäkampanjan lähtökohtana on, että jokaisella on oikeus turvalliseen elämään. […]

Lue koko uutinen