Ajankohtaista

Uutiset

Rauhanketjun rakentamista Maailma kylässä -festivaalilla.

Rauhanketju kasvaa Changemakerin kesäkiertueella!

Changemaker on esitellyt Rauhanradikaali-kampanjaansa eri puolilla Suomea. Lue lisää kesäkiertuekuulumisista ja tulevista tapahtumista!

Lue koko uutinen

Katso kaikki uutiset

Blogit

EU:n on otettava tiukempi linja konfliktimineraaleihin

EU-komissio haluaa suitsia konfliktialueilta tulevien mineraalien tuontia yritysten vapaaehtoiseen raportointiin perustuvalla järjestelmällä. Tavoite on oikea, mutta komission ehdottamat keinot ovat riittämättömiä. Joka päivä käyttämämme elektroniikka pitää sisällään konfliktimineraaleista valmistettuja komponentteja. YK:n ympäristöohjelma UNEPin vuonna 2009 julkaistussa raportissa on arvioitu, että luonnonrikkaudet ovat vuoden 1990 jälkeen ruokkineet vähintään kahdeksaatoista aseellista konfliktia ja olleet mahdollistamassa väkivallan jatkumisen. […]

Lue koko artikkeli

Terveisiä Changemaker-viikonlopusta

Jätettä ei jätetä

Älä ikinä unohda kytköksiä

Katso kaikki blogit

Haastattelut

Henna

Valokeilassa vapaaehtoinen 4/2015

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista. Kuka olet? Henna Bruun, yhteisöpedagogi-opiskelija Kuopiosta. Kerro kolme asiaa itsestäsi? 1. Olen kotoisin Kempeleestä, Oulun kupeesta. 2. Olen viettänyt lapsuuteni Pohjois-Suomessa ja sydämeni on jäänyt sinne. 3. Osaan valmistaa mitä tahansa kankaasta (myös langasta!)  Miten vietät vapaa-aikasi? Perheen ja […]

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Kannanotot

Changemaker: Kehitysyhteistyöstä leikkaaminen on lyhytnäköistä

Changemaker vastustaa hallituksen esitystä leikata kehitysyhteistyömäärärahoista vuonna 2015. Verkosto pelkää, että toteutuessaan esitys vaarantaa hauraimpien valtioiden kehitystä.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Katso kaikki galleriat

Tapahtumakalenteri

Tampere
Turku
Ikaalinen

Katso kaikki tapahtumat

Globalisti-lehti

Globalisti 1/2015 -lehden kansikuva

Globalisti 1/2015

Radikalisaatio ja väkivaltainen ekstremismi ovat puhuttaneet viime aikoina paljon. Mutta mitä nämä sanat oikeastaan tarkoittavat? Miten ja miksi nuorista tulee väkivallan kannattajia? Entä millä keinoin radikalisoituneita ajatusmalleja voidaan purkaa? Toisena teemana lehdessä on vammaisten asema kehitysmaissa.

Lue lisää lehdestä

Globalisti 2/2014

Globalisti 1/2014

Globalisti 2/2013

Katso kaikki lehdet

Kampanjat

Rauhanradikaali-kampanjan kuva

Rauhanradikaali

Vuonna 2015 Changemaker kampanjoi väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemiseksi. Rauhanradikaali -kampanjallaan verkosto haluaa toisaalta muuttaa radikalisaatiosta käytävää keskustelua ja avata nuorten radikalistoitumiseen liittyviä moninaisia syitä sekä toisaalta toteuttaa rauhankasvatusta ympäri Suomea.

Lue lisää kampanjasta

Rauhantekijä

Katso kaikki kampanjat