Ajankohtaista

Uutiset

youthagainstviolentextremism_oslo_01_rp

Nuoret verkostoituvat kansainvälisesti väkivaltaista ekstremismiä vastaan

Changemakerin varapuheenjohtaja Riikka Piri ja Rauhanradikaali-kampanjan kampanjavastaava Aino Tiitta osallistuivat Oslossa 4.6. järjestettyyn Youth Against Violent Extremism -konferenssiin. Konferenssi kokosi yhteen väkivaltaisen ekstremismin ehkäisemisen parissa eri tasoilla toimivia nuoria eri puolilta Eurooppaa.

Lue koko uutinen

Katso kaikki uutiset

Blogit

EU:n on otettava tiukempi linja konfliktimineraaleihin

EU-komissio haluaa suitsia konfliktialueilta tulevien mineraalien tuontia yritysten vapaaehtoiseen raportointiin perustuvalla järjestelmällä. Tavoite on oikea, mutta komission ehdottamat keinot ovat riittämättömiä. Joka päivä käyttämämme elektroniikka pitää sisällään konfliktimineraaleista valmistettuja komponentteja. YK:n ympäristöohjelma UNEPin vuonna 2009 julkaistussa raportissa on arvioitu, että luonnonrikkaudet ovat vuoden 1990 jälkeen ruokkineet vähintään kahdeksaatoista aseellista konfliktia ja olleet mahdollistamassa väkivallan jatkumisen. […]

Lue koko artikkeli

Terveisiä Changemaker-viikonlopusta

Jätettä ei jätetä

Älä ikinä unohda kytköksiä

Katso kaikki blogit

Haastattelut

Diego

Valokeilassa vapaaehtoinen 6/2015: Diego Vaula Foss

Tällä palstalla esitellään kuukausittain eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevia vapaaehtoisia. Koska Suomen Changemakerilla on sisarverkostoja myös muissa maissa, tällä kertaa haastateltavana on Diego Vaula Foss Norjasta.

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Kannanotot

Changemaker: Kehitysyhteistyöstä leikkaaminen on lyhytnäköistä

Changemaker vastustaa hallituksen esitystä leikata kehitysyhteistyömäärärahoista vuonna 2015. Verkosto pelkää, että toteutuessaan esitys vaarantaa hauraimpien valtioiden kehitystä.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Katso kaikki galleriat

Tapahtumakalenteri

Loviisa
Lohja
Turku
Tampere
Ikaalinen

Katso kaikki tapahtumat

Globalisti-lehti

Globalisti 1/2015 -lehden kansikuva

Globalisti 1/2015

Radikalisaatio ja väkivaltainen ekstremismi ovat puhuttaneet viime aikoina paljon. Mutta mitä nämä sanat oikeastaan tarkoittavat? Miten ja miksi nuorista tulee väkivallan kannattajia? Entä millä keinoin radikalisoituneita ajatusmalleja voidaan purkaa? Toisena teemana lehdessä on vammaisten asema kehitysmaissa.

Lue lisää lehdestä

Globalisti 2/2014

Globalisti 1/2014

Globalisti 2/2013

Katso kaikki lehdet

Kampanjat

Rauhanradikaali-kampanjan kuva

Rauhanradikaali

Vuonna 2015 Changemaker kampanjoi väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemiseksi. Rauhanradikaali -kampanjallaan verkosto haluaa toisaalta muuttaa radikalisaatiosta käytävää keskustelua ja avata nuorten radikalistoitumiseen liittyviä moninaisia syitä sekä toisaalta toteuttaa rauhankasvatusta ympäri Suomea.

Lue lisää kampanjasta

Rauhantekijä

Katso kaikki kampanjat