Vuoden 2017 kampanjan suunnittelun aloitus

Somalipakolaisnainen tyttönsä kanssa liittymässä Dadaabin pakolaisleiriin

Tule suunnittelemaan vuoden 2017 kampanjaa! Uusi kampanja tarvitsee luovia ideoita, innostunutta asennetta, kiinnostusta pakolaisuuteen ja ennen kaikkea tahtoa tehdä maailmasta oikeudenmukaisempi paikka. Jos sinulla on jotakin näistä, tule mukaan suunnittelutapaamiseen, jossa saat aidosti vaikuttaa kampanjan sisältöihin ja toimintatapoihin!

Kampanjasuunnittelu starttaa toden teolla sunnuntaina 12.6. Suunnittelupäivä alkaa kello 10 ja päättyy kello 16. Paikkana on Kirkon Ulkomaanavun (esteetön) toimisto osoitteessa Eteläranta 8, 00130 Helsinki. Changemaker tarjoaa jäsenilleen (linkki avautuu uuteen ikkunaan) suunnittelupäivän keskivaiheilla kasvislounaan ja iltapäiväkahvin/teen. Päivän tarkoituksena on tuottaa kampanjan aikataulu suunnittelusta ja toteutuksesta seurantaan, sekä selkeyttää kampanjan vaikuttamiskärkeä. Changemakerin jäsenille korvataan myös mahdolliset matkakulut kokonaisuudessaan matkaohjeen mukaisesti (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Ilmoittaudu suunnittelupäivään rauhateemavastaava Ainolle osoitteeseen aino.tiitta@changemaker.fi 9.6. kello 12.00 mennessä. Ilmoita myös mahdollisesta erityisruokavaliosta.

Aikataulusuunnittelun pohjana käytämme  prezi-esitystä (linkki avautuu uuteen ikkunaan) jotta hahmotamme kampanjan vaiheet mahdollisimman selvästi. Vaikuttamiskärjellä tarkoitetaan sitä, millainen kampanjan viesti on, kenen toimintaa kampanjalla pyritään muuttamaan ja milloinen muutos halutaan nähdä. Selkeintä olisi, jos voisimme paikallistaa suomalaisen toimijan tai tahon, jonka toiminta vaikuttaa tilanteeseen pakolaisuuden lähtömaissa.

Yleisellä tasolla kampanjalla halutaan jäsenkokouksen päätöksen mukaisesti (linkki avautuu uuteen ikkunaan) saada aikaan yhteiskunnallinen muutos, joka helpottaa pakolaisten tilannetta. Jäsenkokous myös totesi, että kampanjalla tulisi olla poliittinen kärki. Pelkästään tiedon lisääminen ei riitä kampanjan tavoitteeksi. Kampanjan toivottiin nostavan esille pakolaisuuden juurisyitä ja globaalin etelän tilannetta.

Tervetuloa siis uudet ja vanhat! Yhdessä teemme hauskan, puhuttelevan, kiinnostavan ja ennen kaikkea maailmaa muuttavan kampanjan!

 

Kuva: ACT Alliance/Paul Jeffrey. Somalinainen lapsensa kanssa saapuu maailman suurimmalle pakolaisleirille Kenian Dadaabiin.