Tiimin kokouksen muistio 12.3.2018

(Tiimin kokouksen muistio 12.3.2018, pdf, aukeaa uuteen ikkunaan)

1. Kokouksen avaus

Avataan kokous ajassa 16.59

2. Kokouksen järjestäytyminen

Paikalla kokouksessa ovat Jaro Karkinen (puheenjohtaja, skype), Iida Silfverhuth (sihteeri), Laura Tiitu, Hanna Ylikangas, Matias Uusisilta (skype), Jonas Biström, Sini Tyvi, Helmi Nevalainen (saapuu kohdassa 4). Olemme päätäntävaltaisia.

3. Esityslistan hyväksyminen

Esityslistaa muokataan kohdan 4 osalta, lisätään alakohdat a ja b, lisätään kohtaan 5 alakohta c, kohdan 12 osalta lisätään alakohta b ja kohdan 11 osalta lisätään alakohta b. Muilta osin esityslista hyväksytään. Käsitellään cm-viikonloppu kohdassa 6.

4. Hallinto ja talous

14. 4.2018 pidettävän jäsenkokouksen esityslistan suunnittelu. Sääntömääräisten asioiden (2017 hyväksyminen, CM:n ja KUA:n yhteistyöperiaatteiden läpikäyminen ja vaalitoimikunnan perustaminen) lisäksi tuodaan esityslistaan Changemakerin toiminnan kehittäminen ja teemaryhmien periaateohjelma. Vaalitoimikunnan keräämisestä ottaa vastuun Iida Silfverhuth. Teemaryhmien periaatteiden valmistelusta kokoukseen vastaavat Jaro Karkinen ja Matias Uusisilta.

KUA:n tapaamisen kuulumiset: yhteiset vaikuttamismahdollisuudet CM:n ja KUA:n välillä, yhteistyö nuorten osallisuuden edistämisessä ACT Alliancen yleiskokouksessa Uppsalassa ja viestinnällinen näkyminen. Yhteistyöperiaatteissa poistettiin kohta Changemaker Akatemiasta mutta muuten muokkaukset jäivät sanamuotojen tasolle. Nuoret ovat kasvavassa määrässä näkyvissä Kirkon Ulkomaanavun työssä. Talousryhmä voisi mahdollisesti tarttua toiminnassaan KUA:n tavoitteisiin nuorten työllistämiseksi.

5. Vaikuttamistoiminta & teemaryhmät

 Rauharyhmän delegaatio osallistuu Pelastakaa Lapset ry:n tapaamiseen Jussi Niinistön kanssa 14.3. ja keskustelee Suomen asevienneistä. Mielipidekirjoitus ja medianäkyvyys Sakon asevienneistä. 20.3. järjestetään asekauppailta Mikael-salissa Etelärannassa. 2250-verkosto (Allianssin koordinoima) mukana, Kari Paasonen Safer Globe Finlandista alustaa.

Ruokaturvakampanjan kortit edelleen tuotannossa, nettisivut auenneet (sähköisen vetoomuksen somejakaminen).

Tapahtumakalenteri päivitetty. Talousryhmän yritysvastuulakihanke pyritään ylläpitämään vaaleihin keväällä 2019 asti.

6. Koulutus        

Viikonloppuun ilmoittautunut toistaiseksi vähän osallistujia. Lähialueen seurakuntiin on lähetetty viestiä.

Changemakerin lähettiläs -mainonta paikallisten tapahtumien järjestämiseksi.

 7. Tapahtumat

Jyväskylän kevätmarkkinatapahtumaan lähdetään mukaan alustavasti, riippuen toteaako Jyväskylän paikallisryhmä osallistumisen mielekkääksi. Jyväskylän Omin sanoin- elokuvaesitys oli onnistunut.

Telttapaikka Maailma kylässä- festivaaleille on varmistunut.

8. Paikallisryhmät ja jäsenasiat

Siilijärvellä voisi olla kiinnostusta paikallisryhmästä, aloitetaan viikonloppujen mainostamisella.

9. Tiedotus

Kampanja näkyy maailma.net -sivustolla. Elodie Audran Jyväskylästä hyvä ehdokas haastateltavaksi ja kirjoittajaksi.

10. Globalisti

Globalistin editointikoulutus 24.3. Julkkaribileiden suunnittelu käynnistettävä. Selvitetään, onko mahdollista lähettää Globalistia kirjastoihin, siinä huomioitava pieni painosmäärä ja kulut.

11. Kansainvälinen toiminta

Hakemuksia SommerSNUhun osallistumisesta ei ole tullut. Mainostetaan Espoon ja Jyväskylän paikallisryhmässä sekä vielä vapaaehtoisten facebook-ryhmässä. Seuraavassa tiimin kokouksessa pyritään vahvistamaan osallistuja.

Kannatetaan ajatusta Pakistanin kutsumisesta, sillä ehdolla, että he hoitavat itse matka- ja osallistumiskulunsa. Kv-kokoukseen voi yhtä lailla lähettää kutsun.

Hanna osallistunut ACT Alliancen kokoukseen Genevessä CoP on youth participation -edustajana. Kolmatta puheenjohtajaa lähdetään etsimään Hannan ja Norjan Håvardin lisäksi.

 12. Sidosryhmät ja yhteistyöhankkeet

NAVI-verkoston edustajaa ei ole löytynyt Jyväskylästä eikä tiimistä. Henkilökohtainen kysyminen aktiiveilta sopivan tilaisuuden tullessa, mutta ei aktiivisesti etsitä edustajaa. Mahdollista myös, ettei Changemakerilla ole edustusta NAVI-verkostossa tänä vuonna.

Edustajiksi Kirkko 2025 – nuorten tulevaisuusseminaariin on ilmoitettu Julia Manni ja Julia Sivonen Espoon paikallisryhmästä.

13. Ilmoitusasiat

Erasmus+ -rahoitushakemus yhdessä Myanmarin ja Kambodzhan kanssa on lähetetty 7.3.2018.

Sini lähtee 17.3. Iisalmeen esittelemään Kirkon Ulkomaanavun ajankohtaispäiville Changemakerin materiaaleja globaalin kasvatuksen tiimoilta.

Perjantaina 23.3. Kv-ryhmän tapaaminen Kambodzhasta saapuneen Sophonin kanssa.

Seuraavassa tiimin kokouksessa käsiteltävä: 27.4. mennessä tehtävä esitys Kirkon kasvatuksen päivillä esitettävästä ohjelmasta. Teemana edelleen rauha.

14. Muut esille tulevat asiat

Postitustalkoot 14.3. klo 11 ja mikäli tarvetta iltapäivästä.

15. Kokouksen päättäminen

Päätetään kokous ajassa 18.45