Lehtityökoulutus ja Globalistin toimituskunnan kokous

Globalistin toimittajakoulutus 2015

Kiinnostaako sinua tehdä lehteä, joka vie maailmaa kohti globaalia oikeudenmukaisuutta ja kutsuu mukaan toimimaan? Changemaker-verkoston Globalisti-lehdessä pääset perehtymään kehityskysymyksiin innostavassa seurassa! Tule lehtityökoulutukseen 15.10.

Kaikille avoin, ilmainen lehtityökoulutus ja Globalistin toimituskunnan kokous järjestetään lauantaina 15.10. Changemakerin toimistolla osoitteessa Eteläranta 8, Helsinki. Tilaisuus on kokoushuoneessa Livelihood, joka löytyy kolmannesta kerroksesta. Osallistumalla koulutukseen saa tarvittavat tiedot ja taidot, jotta voi liittyä toimituskuntaan ja osallistua toimituskunnan kokoukseen heti koulutuksen jälkeen. Jatkossa toimituskunnan työhön voi osallistua myös etänä, Skypen välityksellä. Lehden tekoon voi osallistua aktiivisesti toimituskunnan jäsenenä tai kevyemmin, esimerkiksi kirjoittaen yhden jutun.

Lehtityökoulutuksen ohjelma

10-12 Vaikuttavan lehden tekemisen alkeet. Tässä koulutuksessa opit miten Globalistia tehdään ja saat tarvittavat tiedot liittyäksesi mukaan toimituskuntaan. Lehtijuttujen näkökulma, rakenne, editointi ja kuvien käyttö, sekä toimituskunnassa mukana oleminen käydään läpi.

12-13 Lounas

13-15:30 Jatkokurssi
Jatkokurssin aiheena on median valta, vastuu ja etiikka. Miten tehdä vaikuttavaa journalismia sortumatta arveluttaviin keinoihin? Mietimme myös mitä mielikuvia Globalisti vahvistaa ja millaista lehteä haluamme tehdä.

Jatkokurssilla perehdymme perusteellisemmin erilaisten juttutyyppien käyttöön. Miten erilaisista paloista saa rakennettua eheän kokonaisuuden.

16-18 Toimituskunnan kokous
Kokouksessa keskustellaan seuraavan numeron teemasta, siihen tulevista artikkeleista sekä työnjaosta.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä kokemusta lehden tekemisestä tai Changemakerin toiminnasta, vaan se on avoin kaikille kiinnostuneille verkoston jäsenille. Liity jäseneksi tästä!

Changemaker korvaa kaikkien tapahtumaan osallistuvien jäsentensä matkakulut matkaohjeensa mukaisesti. Muista siis säilyttää bussi- ja junaliput. Kulut laskutetaan verkostolta jälkikäteen tapahtumassa saatavalla lomakkeella. Koulutus on ilmainen.

Ilmoittaudu lehtityökoulutukseen viimeistään keskiviikkona 12.10. täyttämällä lomake (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Globalisti hakee päätoimittajaa ja toimitussihteeriä vuodelle 2017! Lue lisää hakemisesta!

P.s. Voit lukea lisää Globalistin tekemisestä tästä haastattelusta!