Polttava kysymys ja Joulun kuumin kortti

Ilmastolaki-teksti Eduskunnan portailla

Vuonna 2008 Changemaker kampanjoi ilmastoteemasta osana Polttava kysymys -kampanjaa. Kampanjan tavoitteena on saada Suomeen ilmastolaki, joka takaisi pitkäjänteisen päästöjen laskemisen.

Changemakerit osallistuivat kampanjaan keräämällä kansanedustajille osoitettuja kortteja, joissa heitä pyydettiin tukemaan päästövähennnyslakia. Kesäkiertueella teemaa pidettiin esillä myös hauskalla ilmasto-onginnalla, jossa osallistujat onkivat mieleisensä hahmon ja saivat sitten kuulla miten ilmastonmuutos vaikuttaa kyseisen hahmon elämään.

Torstaina 11.12. Changemaker järjesti ilmastonmuutosta koskevan Joulun kuumin kortti -tempauksen Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Vaasassa ja Oulussa. Joulun kuumin kortti oli niin ikään osa Polttava kysymys -kampanjaa. Changemakerit keräsivät päivän aikana yli 500 korttia ilmastolain puolesta.

”Oli hienoa olla kadulla ja tavata ihmisiä. Ihmisten kanssa keskustellessa kävi ilmi, että asenne ilmastolain suhteen on Suomessa positiivinen. Selkeästi Suomelta kaivataan nyt konkreettisia toimia”, kertoi Changemakerin Espoon paikallisryhmän yhteyshenkilö Elina Törrönen Helsingin tempauksen hulinasta.

Korttien keruun lisäksi Changemaker havainnollisti tempauksellaan, että ilmastonmuutos on vakava oikeudenmukaisuusongelma. Suurimmat vaikutukset kohdistuvat niihin, jotka jo muutenkin ovat heikoimmassa asemassa. Kehitysmaiden näkökulmaa tempauksessa kuvasivat suuret, elävät joulukortit, jotka olivat kaukana idyllisestä talvimaisemasta.

Lisää ilmastolakikampanjasta: www.polttavakysymys.fi

Katso kuvia Changemakerin kampanjatempauksista galleriastamme.

Artikkelikuva vuoden 2009 Polttava kysymys – ilmastolakitempauksesta. Kuva: Mikael Ahlfors / Polttava kysymys