Omin sanoin – In my Own Words

In English

Omin sanoin -hankkeessa turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneet nuoret kertovat tarinoita heille tärkeistä aiheista. Hankkeen tavoitteena on antaa nuorille mahdollisuus aktiiviseen osallistumiseen Suomessa, oman äänen esilletuomiseen sekä verkostojen ja yhteistyömahdollisuuksien luomiseen. Samalla hankkeen toivotaan myös lisäävän suomalaisten solidaarisuutta turvapaikanhakijoita kohtaan. Videoillaan turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneet nuoret pohtivat, miltä Suomeen tulo, pitkä odotus, epätietoisuus tulevasta, kulttuurierot ja suomalaisten kohtaaminen ovat tuntuneet.

Omin sanoin -videot ovat nuorten omaa käsialaa. Videotyöpajoissa osallistujat ovat paneutuneet käsikirjoittamisen, kuvaamisen ja editoinnin saloihin ja rakentaneet videonsa omilla ehdoillaan työpajaohjaajan avustuksella. Pajojen päätteeksi tekijät esittävät videonsa yleisölle ja yleisöllä on mahdollisuus osallistua vuorovaikutukselliseen keskusteluun videoita tehneiden nuorten kanssa. Osa videoista julkaistaan näillä sivuilla.

Valtakunnallisessa hankkeessa videoita on syntynyt ja syntyy parhaillaan ympäri Suomea. Pajoja on tähän mennessä toteutettu Helsingissä, Espoossa, Turussa, Hämeenlinnassa ja Oulussa. Tämän vuoden aikana pajat pyörähtävät käyntiin myös Jyväskylässä  ja Tampereella.

Ota yhteyttä!
Elina Mäkilä, projektikoordinaattori, elina.makila(a)kirkonulkomaanapu.fi, 040 182 4073

 

Erilainen toivo - Different hope

Haluan rohkaista kaikkia olemaan sosiaalisia ja hyväksymään erilaisuutta. –Saeif

Video on syntynyt syksyllä 2016 toteutetussa työpajassa Turussa.

Uusi kuvani - My new picture

Oli tilanne mikä tahansa, pyri tekemään sitä, mitä rakastat.
Mohanad

Video on syntynyt syksyllä 2016 toteutetussa työpajassa Turussa.

Pelko - Fear

Toivoisin, että voisin elää maailmassa ilman pelkoa. Pelon kanssa on kamala elää. Kannan sitä mukanani silloinkin, kun haluan hetken levätä. En pysty voittamaan sitä. Päivittäin se ympäröi elämäni jokaista osa-aluetta. Miksi minun täytyy kantaa sitä mukanani? – Inspiration
Video on muisto venematkasta Turkista Kreikkaan. Se on syntynyt naisten videopajassa sykyllä 2016.

Olen Ali - I Am Ali

Olen sitä mieltä, että me maahan tulleet ja suomalaiset voimme elää yhdessä – Ali

Video on syntynyt kesän ja syksyn 2016 aikana pidetyssä videopajassa Helsingissä.

Tulen olemaan

Videollani halusin ilmaista haluni toteuttaa mahdoton.
Khalid

Video on syntynyt syksyllä 2016 toteutetussa työpajassa Turussa.

Katso kaikki videot Youtubesta

Uutiset

Näytökset

Videotyöpajojen jälkeen järjestämme yleisönäytöksiä, joissa katsojilla on mahdollisuus nähdä valmistuneet videot, tavata niiden tekijöitä sekä keskustella heidän kanssaan. Näytöksiä järjestetään eri puolella Suomea.

Lue koko uutinen