Omin sanoin – In my Own Words

In English

 

بالعربية

Omin sanoin -hankkeessa turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneet nuoret kertovat tarinoita heille tärkeistä aiheista. Hankkeen tavoitteena on antaa nuorille mahdollisuus aktiiviseen osallistumiseen Suomessa, oman äänen esilletuomiseen sekä verkostojen ja yhteistyömahdollisuuksien luomiseen. Samalla hankkeen toivotaan myös lisäävän suomalaisten solidaarisuutta turvapaikanhakijoita kohtaan. Videoillaan turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneet nuoret pohtivat, miltä Suomeen tulo, pitkä odotus, epätietoisuus tulevasta, kulttuurierot ja suomalaisten kohtaaminen ovat tuntuneet.

Omin sanoin -videot ovat nuorten omaa käsialaa. Videotyöpajoissa osallistujat ovat paneutuneet käsikirjoittamisen, kuvaamisen ja editoinnin saloihin ja rakentaneet videonsa omilla ehdoillaan työpajaohjaajan avustuksella. Pajojen päätteeksi tekijät esittävät videonsa yleisölle ja yleisöllä on mahdollisuus osallistua vuorovaikutukselliseen keskusteluun videoita tehneiden nuorten kanssa. Osa videoista julkaistaan näillä sivuilla.

Valtakunnallisessa hankkeessa videoita on syntynyt ympäri Suomea. Pajoja on toteutettu Helsingissä, Espoossa, Kirkkonummella,  Hämeenlinnassa, Tampereella, Kokemäellä, Turussa, Jyväskylässä, Pudasjärvellä ja Oulussa.

Hanketta on toteutettu opetus- ja kulttuuriministeriön tuella 2016-2017 välisenä aikana.

Lisätiedot ja yhteydenotot: toimisto@changemaker.fi

Hankkeen projektikoordinaattori – Elina Mäkilä

 

Juureni - My Roots

Minut oli tuomittu monesti syntyperäni vuoksi. Ystäväni sai minut tajuamaan, että juureni eivät ole ongelma. -Ali

Video on syntynyt kevään ja kesän 2017 aikana toteutetussa työpajassa Tampereella.

Ikävä - Longing

Äiti on voimaa!
-Montaser

Video on syntynyt keväällä 2017 toteutetussa työpajassa Turussa.

Waiting - Odotus

Tällä videolla halusin tuoda esille turvapaikanhakijoiden omaa ääntä ja aiheita, jotka meitä koskettavat. Toivon, että tämä elokuva ja sen tarina vaikuttaisi turvapaikanhakijoiden tilanteeseen ja turvapaikanhakijoiden palautusten keskeyttämiseen.
Mustafa Rahimi

Video on syntynyt keväällä 2017 toteutetussa työpajassa Oulussa.

Rabah, Wijdan ja Yaser

Rabah, Wijdan ja Yaser pakenivat Irakista. He viihtyvät Kokemäellä, mutta tulevaisuus näyttää epävarmalta. Yassir toivoisi saavansa valmentaa jalkapalloa Suomessa työkseen. Rabah ja Wijdan toivovat saavansa elää turvallisesti Suomessa.

Lyhytelokuva on syntynyt kevään ja kesän 2017 aikana toteutetussa työpajassa Kokemäellä.

Taistelu unelmasta

Suku kielsi minulta laulamisen. Halusin ilmaista tunteitani, mutta laulamista karsastettiin. En voinut olla oma itseni.
-Mohammed

Video on syntynyt keväällä 2017 toteutetussa työpajassa Turussa.

Katso kaikki videot Youtubesta

Uutiset

Näytökset

Videotyöpajojen jälkeen järjestämme yleisönäytöksiä, joissa katsojilla on mahdollisuus nähdä valmistuneet videot, tavata niiden tekijöitä sekä keskustella heidän kanssaan. Näytöksiä järjestetään eri puolella Suomea.

Lue koko uutinen