Omin sanoin – In my Own Words

In English

 

بالعربية

Omin sanoin -hankkeessa turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneet nuoret kertovat tarinoita heille tärkeistä aiheista. Hankkeen tavoitteena on antaa nuorille mahdollisuus aktiiviseen osallistumiseen Suomessa, oman äänen esilletuomiseen sekä verkostojen ja yhteistyömahdollisuuksien luomiseen. Samalla hankkeen toivotaan myös lisäävän suomalaisten solidaarisuutta turvapaikanhakijoita kohtaan. Videoillaan turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneet nuoret pohtivat, miltä Suomeen tulo, pitkä odotus, epätietoisuus tulevasta, kulttuurierot ja suomalaisten kohtaaminen ovat tuntuneet.

Omin sanoin -videot ovat nuorten omaa käsialaa. Videotyöpajoissa osallistujat ovat paneutuneet käsikirjoittamisen, kuvaamisen ja editoinnin saloihin ja rakentaneet videonsa omilla ehdoillaan työpajaohjaajan avustuksella. Pajojen päätteeksi tekijät esittävät videonsa yleisölle ja yleisöllä on mahdollisuus osallistua vuorovaikutukselliseen keskusteluun videoita tehneiden nuorten kanssa. Osa videoista julkaistaan näillä sivuilla.

Valtakunnallisessa hankkeessa videoita on syntynyt ja syntyy parhaillaan ympäri Suomea. Pajoja on tähän mennessä toteutettu Helsingissä, Espoossa, Turussa, Hämeenlinnassa ja Oulussa. Tämän vuoden aikana pajat pyörähtävät käyntiin myös Jyväskylässä  ja Tampereella.

Ota yhteyttä!
Elina Mäkilä, projektikoordinaattori, elina.makila(ät)kirkonulkomaanapu.fi, 040 182 4073

 

Juureni - My Roots

Minut oli tuomittu monesti syntyperäni vuoksi. Ystäväni sai minut tajuamaan, että juureni eivät ole ongelma. -Ali

Video on syntynyt kevään ja kesän 2017 aikana toteutetussa työpajassa Tampereella.

Ikävä - Longing

Äiti on voimaa!
-Montaser

Video on syntynyt keväällä 2017 toteutetussa työpajassa Turussa.

Waiting - Odotus

Tällä videolla halusin tuoda esille turvapaikanhakijoiden omaa ääntä ja aiheita, jotka meitä koskettavat. Toivon, että tämä elokuva ja sen tarina vaikuttaisi turvapaikanhakijoiden tilanteeseen ja turvapaikanhakijoiden palautusten keskeyttämiseen.
Mustafa Rahimi

Video on syntynyt keväällä 2017 toteutetussa työpajassa Oulussa.

Rabah, Wijdan ja Yaser

Rabah, Wijdan ja Yaser pakenivat Irakista. He viihtyvät Kokemäellä, mutta tulevaisuus näyttää epävarmalta. Yassir toivoisi saavansa valmentaa jalkapalloa Suomessa työkseen. Rabah ja Wijdan toivovat saavansa elää turvallisesti Suomessa.

Lyhytelokuva on syntynyt kevään ja kesän 2017 aikana toteutetussa työpajassa Kokemäellä.

Taistelu unelmasta

Suku kielsi minulta laulamisen. Halusin ilmaista tunteitani, mutta laulamista karsastettiin. En voinut olla oma itseni.
-Mohammed

Video on syntynyt keväällä 2017 toteutetussa työpajassa Turussa.

Katso kaikki videot Youtubesta

Uutiset

Omin sanoin – Turvapaikanhakijoiden lyhytelokuvia 22.11.

Lämpimästi tervetuloa Omin sanoin -hankkeen päätöstilaisuuteen Helsinkiin. Tilaisuudessa nähdään turvapaikanhakijoiden ympäri Suomea tekemiä videoita, jotka ovat valmistuneet kaksivuotisen hankkeen aikana.

Lue koko uutinen

Näytökset