Ajankohtaista

Tapahtumakalenteri

Microsoft Teams
Helsinki & etä
Helsinki & etä

Katso kaikki tapahtumat

Uutiset

Yhteiskuva Changemaker-viikonlopusta. Nuoret seisovat Nuorisokeskus Anjalan edessä ja pitävät kädessään Changemaker-lakanaa.

Nuorisokeskus Anjalaan saapunut Changemaker-viikonloppu keräsi ennätysmäärän osallistujia

Changemaker-viikonloppua vietettiin keväisen kauniissa Nuorisokeskus Anjalassa. Mukana oli Changemakereita ympäri Suomea ja jopa ulkomaalaisia vieraita ruotsalaisesta Ageravolontär -verkostosta ja saksalaisesta Brot Für die Welt Jugendista. Osallistujia viikonlopussa oli lopulta peräti 28, mikä hipoo jo kaikkien aikojen ennätystä.

Lue koko uutinen

Katso kaikki uutiset

Kannanotot

Changemaker vaatii välitöntä tulitaukoa Gazaan ja toimia Suomen johdolta

Suomen poliittisen johdon on tehtävä kaikkensa välittömän humanitaarisen tulitauon aikaansaamiseksi Gazaan. Tulitauko on välttämätön siviilien suojelemiseksi.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Blogit

Jälleenmyyntiyritysten tulee maksaa tekstiili- ja elintarvikejätteestä

Changemakerin kirjoitussarjassa avataan Ei kestä! -kampanjan vetoomuksen kuuden vaatimuksen perusteluja. Viimeinen vaatimus pyrkii puuttumaan tekstiili- ja elintarviketuotteiden ylituotantoon: “Jälleenmyyntiyritysten tulee maksaa tekstiili- ja elintarvikejätteestä ja hävitysprosessia täytyy seurata myös kansainvälisesti”.

Lue koko artikkeli

Katso kaikki blogit

Haastattelut

Nuorisojoukko metsässä

Valokeilassa paikallisryhmä: Espoo

Espoon paikallisryhmä kertoo toiminnastaan, ja siitä, miten paikallisryhmä eroaa valtakunnallisesta toiminnasta. Keitä olette? Mikä on Espoon paikallisryhmä? – Espoon paikallisryhmä on espoolaisista nuorista koostuva porukka, joka kokoontuu maailman parantamisen merkeissä. Kokonaisuudessaan meitä on reilu kymmenen, joista aktiivisimpia ovat esimerkiksi Julia S., Julia M., Sampo, Jenna ja JP. Kokoonnumme joka toinen viikko ja osallistumme aktiivisesti Changemakerin […]

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Katso kaikki galleriat

Kampanjat

Ei kestä!

Changemakerin Ei kestä! -kampanjalla puututtiin ylikulutuksen ongelmiin vuosina 2022-2023. Kampanja jatkui poikkeuksellisesti vuodenvaihteen yli vuoden 2023 eduskuntavaaleihin saakka. Maailmassa kulutetaan jatkuvasti enemmän. Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat kuten suomalaiset, tarvitsisimme yli kolmen maapallon verran luonnonvaroja. Vuosina 2022 ja 2023 Suomen ylikulutuspäivä on 31.3. Arvioidaan, että kaikkien maailman ihmisten keskimääräinen kulutus nousee suomalaisten tasolle vuonna 2050. […]

Lue lisää kampanjasta

Verkko vapaaksi

Kehyä, kiitos!

#Ykkösketjuun

Katso kaikki kampanjat

Juttuja Globalistista

Kuvassa tansanialainen maantie, jossa kulkee autoja ja ihminen kärryn kanssa.

Ei minä vaan me – ensihetket opiskelijavaihdossa Tansaniassa

Nea Kosonen-Drzał kertoo miten tansanialainen aikakäsitys ja yhteisöllisyys on näkynyt opiskelijavaihdon ensimmäisten viikkojen aikana. Pilke silmäkulmassa mukavia juttelevat viisumivirkailijat, paikallisen SIM-kortin ostaminen torilta kahden miehen, kolmen puhelimen ja alati kasvavan yleisön voimin, iloiset ja mielellään kädestä pitäen (kirjaimellisesti) opastavat ihmiset – niistä oli ensivaikutelmani Tansaniasta tehty. Vaikka kuvani Tansaniasta ja tansanialaisista on toki ensivaikutelmasta jo […]

Lue koko artikkeli

Katso kaikki artikkelit

Globalisti-lehti

Globalisti-lehden kansikuva. Kannessa urheiluun tarkoitetut portaat.

Globalisti 2/2023: Teemana liike

Globalistin numeron 2/2023 teemana on liike, jota käsitellään lehdessä monista eri näkökulmista huippu-urheilusta suurten ihmismassojen liikkeisiin. Toisille liikkuminen on helpompaa kuin toisille: esimerkiksi kehittyvissä maissa liikuntavammaisen ihmisen ihan tavalliset arkiset askeleet voivat olla vaikeita, vaikka jossain muualla hän pystyisi liikkumaan paikasta toiseen helposti. Miten palestiinalaisten liikkumista rajoitetaan miehitetyillä Palestiinalaisalueilla? Miten Invalidiliitto auttaa liikuntarajoitteisia Globaalissa Etelässä? Lehti tarjoaa näkemystä mm. näihin kysymyksiin ja moniin muihin ajankohtaisiin aiheisiin.

Lue lisää lehdestä

Katso kaikki lehdet