Valokeilassa vapaaehtoinen 6/2017: Julia Pokkinen

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen Julia Pokkinen (tai JP) 17-vuotias laborantiksi opiskeleva nuori Espoosta. Harrastan pääosin musiikin soittamista, kirjoittamista ja kuuntelemista. Olen myös Espoonlahden seurakunnassa isonen sekä kerhonohjaaja.

Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vietän vapaa-aikani suurimmalta osin kotona tai seurakunnan jutuissa. Tykkään soittaa kitaraa ja pelaan myös tosi paljon tietokonepelejä. Kouluun minulla menee hyvin vähän aikaa joten minulla on aikaa monille harrastuksille ja vapaaehtoistyölle. Soitan myös joskus pianoa ja olen tällä hetkellä vapaalla pianotunneista.

Miten olet osallistunut Changemakerin toimintaan?

Tutustuin changemakerin toimintaan ensimmäistä kertaa seurakunnan kautta kun ilmottauduin yhdelle koulutusviikonlopulle. En silloin vielä tiennyt Changemakerista mitään ja menin vähä sokeana mutta heti kun tutustuin toimintaan enemmän siitä tuli paljon kiinnostavampaa ja hauskaa.

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?

Suosittelen verkostoa niille jotka haluavat vaikuttaa. Jos haluat muuttaa jotain maailmassa niin Changemaker on hyvä tapa aloittaa tai vaikka jatkaa pitempääkin.

Jos voisit poistaa yhden epäkohdan maailmasta, mikä se olisi?

Jos pystyisin muuttamaan jotain maailmassa, niin se olisi että kaikkia kohdeltaisiin tasa-arvoisesti. Haluaisin poistaa kaiken syrijinnän. On mielestäni hullua ajatella, että ihmiset ovat olleet olemassa yli tuhansia vuosia, emme vieläkään osaa kohdella kaikkia saman arvoisesti.

Terveisesi muille Changemakereille.

Olen ylpeä kaikesta mitä olette saavuttaneet!