Changemaker vaati tulitaukoa Gazaan osana kansainvälistä toimintapäivää

Mielenosoittajia Eduskuntatalon portailla kädessään kylttejä, joista muodostuu sanat "Tulitauko nyt".

Kirkon Ulkomaanavun ja Changemakerin yhteinen tempaus eduskuntatalon portailla vaati päättäjiltä tiukempia toimia tulitauon aikaansaamiseksi Israelissa ja Gazassa.

Todistamme Gazassa, Länsirannalla ja Israelissa ennennäkemätöntä julmuutta. Tuhansia ihmisiä on tapettu, otettu panttivangeiksi ja pakotettu jättämään kotinsa – heistä suuri osa lapsia.

Koalitio palestiinalaisia ja israelilaisia kansalaisjärjestöjä, yhdessä Pelastakaa Lapset ja Oxfam -järjestöjen kanssa on julkaissut avoimen #CeasefireNOW -vetoomuksen, joka vaatii välitöntä tulitaukoa Gazan kaistalle ja Israeliin. Järjestökoalitio järjesti maanantaina 18. joulukuuta kansainvälisen toimintapäivän (Global Day of Action), jolla pyritään saamaan maailman päättäjät toimimaan pysyvän tulitauon puolesta Israelissa ja miehitetyillä Palestiinalaisalueilla siviilien suojelemiseksi. Changemaker järjesti osana kansainvälistä toimintapäivää tempauksen yhdessä KUA:n muiden verkostojen kanssa. Tempauksia tulitauon puolesta järjestettiin maanantaina yli 90 eri maassa.

Vaadimme yhdessä satojen muiden järjestöjen ja yli kahden miljoonan yksityishenkilön kanssa kestävää tulitaukoa ja julmuuksien pysäyttämistä. Tulitauko on ainoa tapa estää suurempi inhimillinen kärsimys ja kuolema.

Tempauksella vaadimme päättäjiä Suomessa ja globaalisti toimimaan aktiivisemmin tulitauon puolesta. Mikäli et ole vielä allekirjoittanut Tulitauko nyt -vetoomusta, voit tehdä sen nyt ja osoittaa tukesi kampanjalle.

Allekirjoita vetoomus. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)