Changemakerin marraskuussa kerättiin kaloja ympäri Suomea

Kalakampanjointia MNF:ssä

Changemaker osallistui marraskuun aikana useaan nuortentapahtumaan eri puolilla Suomea. Changemakerin vapaaehtoiset ja työntekijät vierailivat Oulussa Oulugospelissa, Toijalassa Höstdagarna –tapahtumassa sekä Turussa Maata näkyvissä –festivaaleilla. Changemakerin tavoitteena oli eri tapahtumissa esitellä verkoston toimintaa, houkutella uusia jäseniä mukaan, sekä kerätä nimiä tämän vuoden liikakalastusta vastustavaan Kadonneet eväät –kampanjaan.

Oulugospel ja Höstdagarna keräsivät väkeä

Suomen vanhin gospeltapahtuma kokosi Ouluun marraskuun alussa paljon nuoria etenkin pohjoisemmasta Suomesta, mutta paikalla oli osallistujia myös muun muassa Kotkasta ja Haminasta. Oulugospelissa Changemaker oli paikalla koko lauantaipäivän ja tunnelma oli kaikin puolin leppoisa. Changemakeria oli esittelemässä vapaaehtoisia lähiseudulta ja Haapaveden paikallisryhmä oli paikalla kokonaisuudessaan. Lisäksi Oulussa oli mukana Changemakerin harjoittelija Lauri.

Changemakerin pisteellä jaettiin innokkaille siirtotatuointeja ja popkornia, sekä esiteltiin verkostoa yleisesti ja kerrottiin, miten toimintaan voi päästä mukaan. Lisäksi jaossa oli Globalisteja ja Changemakerin oppaita. Konserttien välissä kiinnostuneet osallistujat tulivatkin Changemakerin pisteelle sekä tutustumaan viereisen pöydän Nenäpäivä-keräykseen. Changemakerin viesti Oulugospelissa oli tuttu. Uskomme siihen, että voimme tehdä maailmasta tasavertaisemman paikan ja ajattelemme, että globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta toimiminen on jokaisen velvollisuus.

Kahvilippu vapaaehtoisella Oulugospelissa

Pullakahvilippu vapaaehtoisella Oulugospelissa.

 

Ruotsinkielisten nuorten Höstdagarna –tapahtumassa marraskuun alussa Toijalassa vierailivat Changemaker-koordinaattorit Sini ja Jonas. Tapahtuma tarjosi konsertteja, työpajoja ja muuta ohjelmaa ruotsinkielisille nuorille. Changemaker oli mukana kampanjakärjellä, eli tapahtumassa kerättiin osallistujilta nimiä Kadonneet eväät –vetoomukseen. Oman kalan kävikin maalaamassa lähes 150 nuorta, ja Changemaker sai myös useita uusia jäseniä!

Maata näkyvissä oli  Kadonneet eväät -kampanjalle jättimenestys

Marraskuun isoin tapahtuma, jossa Changemaker oli mukana, oli Turussa vuosittain järjestettävä Maata näkyvissä -festivaali, joka on Pohjoismaiden suurin kristillinen nuorisotapahtuma. Se keräsi 18.–20. marraskuuta Turkuun yli 19 000 henkeä. Changemakerin tavoitteena Turussa oli ensisijaisesti kerätä kaloja, eli saada nimiä Kadonneet eväät –kampanjavetoomukseen. Changemakerin teltta oli messukeskuksessa koko viikonlopun ajan. Paikalla oli useita vapaaehtoisia keräämässä vetoomuksia ja lisäksi Changemakerin työntekijät. Myös verkoston tämän vuoden puheenjohtaja Ronja Karkinen ja hiljattain valittu ensi vuoden puheenjohtaja Matias Uusisilta ehtivät Changemakerin teltalle.

Viikonlopun aikana tavoitettiin runsaasti nuoria ja liikakalastuksen vastainen kampanja sai suursuosion. Kalojen maalaaminen on osoittautunut oivalliseksi tavaksi kerätä nimiä: se on hauskaa, sillä saa ihmisten huomion, ja samalla ehtii kertoa kampanjan tavoitteista ja liikakalastuksen uhkista. Yhteensä viikonlopun aikana kerättiinkin huikeat 788 uutta kalaa vetoomukseen! Lisäksi uusia jäseniäkin verkostolle saatiin 45. Maata näkyvissä oli Changemakerille siis oikein onnistunut tapahtuma.

Kalakampanjointia Maata näkyvissä -festivaaleilla 2016

Kalakampanjointia Maata näkyvissä -festivaaleilla 2016. Changemakerin Jonas ja vapaaehtoinen Marika keräävät kaloja vetoomukseen.