Osallistu

Miten voin tulla mukaan?

  • Järjestä oma kampanjatempaus, jossa keräätte allekirjoituksia vetoomukseen painamalla kaloja kankaalle. Ohjeet painamiseen  ja tarvittavat kalasabluunat löytyvät täältä. Voitte kerätä kaloja kankaalle vaikkapa toritapahtumissa. Se on hauskaa ja antoisaa! Kampanjatempauksiin voit pyytää toimistolta materiaaleja, kuten Globalisti-lehtiä tai Changemaker-esitteitä lähettämällä ajoissa viestin toimistolle (toimisto@changemaker.fi). Lähestyvästä tempauksesta kannattaa vinkata paikallislehdille ja muille medioille, joita aihe voisi kiinnostaa!
  • Jaa kampanjauutisia somessa! Erityisesti jakamalla kampanjavetoomusta olet mukana muutoksessa ja seuraamalla #somekalan seikkailuja autat levittämään tietoutta liikakalastuksen uhkista.
  • Järjestä koulutustilaisuus Kadonneet eväät-kampanjasta, liikakalastuksesta ja sen ekologisista ja eettisistä vaikutuksista! Aiheesta voi kertoa esimerkiksi seurakunnan, koulun tai kaveripiirin tapahtumissa. PowerPoint esitys kampanjasta lisätietoa taustamateriaalista täältä. Voit myös kutsua vierailijan ympäristöryhmästä kertomaan kampanjasta. Ota siinä tapauksessa yhteyssä kampanjavastaava Jaro Karkiseen (jaro.karkinen@changemaker.fi).
  • Kannusta alueesi kauppoja myymään sertifioitua ja paikallista kalaa. Vinkkaamalla asiasta kassalla tai lähettämällä sähköpostia kauppiaalle voit vaikuttaa siihen, kuinka kestäviä tuotteita lähimarketissasi myydään!
  • Voit myös kirjoittaa aiheesta blogitekstin tai mielipidekirjoituksen sanomalehteen. Tiedon lisääminen on ensimmäinen askel muutokseen! Sanomalehteen kirjoitus on helppo saada läpi varsinkin, jos se liittyy johonkin aikaisempaan tekstiin. Seuraa siis lehdistöä ja kirjoita vastine kalastukseen liittyvälle jutulle! Mikäli saat mielipidetekstin läpi lehteen, ilmoitathan siitä toimistolle (toimisto@changemaker.fi), jotta saamme jutun arkistoitua.
  • Tule avustamaan eri puolilla Suomea järjestettäviin kampanjatapahtumiin! Kampanjatapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista kuten muutkin Changemakerin tapahtumat. Tapahtumissa avustaville vapaaehtoisille korvataan juna- ja bussimatkat tapahtumaan Changemakerin matkaohjeen mukaan. Yli kolme tuntia avustavat vapaaehtoiset saavat myös nauttia lounaan Changemakerin piikkiin ja viisi pistettä palkitsemisjärjestelmään. Tapahtumakalenterista löytyy myös ilmoittautumisohjeet tapahtuma-avustajille.
  • Osallistu Changemakerin paikalliseen toimintaan tai perusta uusi paikallisryhmä! Paikallisryhmätoiminta on juuri sellaista kuin haluat sen olevan. Löydät ohjeita täältä.

Uutiset

EU-komission vastauskirje

EU-komissio vastasi Changemakerin kalakampanjakirjeeseen

Changemakerin viimevuotinen Kadonneet eväät -kampanja liikakalastuksen lopettamiseksi huipentui joulukuussa lakanavetoomuksen luovuttamiseen maatalous ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle. Samalla lähestyimme kirjeitse Euroopan Unionin komissiota. Eilen Changemakerin postiluukusta kolahti vastaus Brysselistä.

Lue koko uutinen