Kadonneet eväät

Liikakalastus tarkoittaa kalakantojen pyytämistä kestämättömällä tavalla. Yhdessä ilmastonmuutoksen ja merten saastumisen kanssa se on johtamassa ennenkokemattomaan katastrofiin: synkimpien arvioiden mukaan vuonna 2050 maailman meret saattavat olla käytännössä tyhjentyneet kaikesta elämästä. Liikalastus vaarantaa kehitysmaiden ruokaturvan ja uhkaa kalastajien toimeentuloa. 

Euroopan unioni on yksi maailman suurimmista kalastajista. Merkittävä osa unionissa kulutetusta kalansaaliista tulee sen omien aluevesien ulkopuolelta. EU onkin solminut Länsi-Afrikan, Intian valtameren sekä Tyynen valtameren maiden kanssa useita kahdenvälisiä sopimuksia, jotka antavat EU-aluksille pääsyn kehittyvien maiden kalavesille.

Kampanjavetoomus

Liikakalastus on vakava ongelma, joka uhkaa tyhjentää maailman meret. Kestämätön kalastus vaarantaa ruokaturvan ja rannikkoseutujen toimeentulon erityisesti kehitysmaissa. Esimerkiksi Länsi-Afrikan rannikolla kalastaville EU:n aluksille ei kuitenkaan ole määritelty sitovia rajoja enimmäissaaliille.

Vaadin, että Suomen on puututtava ongelmaan vaatimalla Euroopan unionia kirjaamaan kahdenvälisiin kalastussopimuksiinsa sitovat enimmäispyyntimäärät.

Kampanja on päättynyt

Allekirjoituksia kerättiin yhteensä 2586. Kampanjavetoomus luovutettiin maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle 16.12.2016.

Jaa tietoa kampanjasta edelleen sosiaalisessa mediassa! #kadonneeteväät #liikakalastus

Uutiset

EU-komission vastauskirje

EU-komissio vastasi Changemakerin kalakampanjakirjeeseen

Changemakerin viimevuotinen Kadonneet eväät -kampanja liikakalastuksen lopettamiseksi huipentui joulukuussa lakanavetoomuksen luovuttamiseen maatalous ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle. Samalla lähestyimme kirjeitse Euroopan Unionin komissiota. Eilen Changemakerin postiluukusta kolahti vastaus Brysselistä.

Lue koko uutinen