Ei kestä! -kampanja on ollut näkyvästi esillä kesän tapahtumissa

Changemakerin piste Kajo-suurleirillä sekä ohikulkijoita.
Changemakerin pisteellä Kajo-suurleirillä käytiin monia hyviä keskusteluja ylikulutuksen ongelmista.

Ei kestä! -kampanja on kesällä näkynyt sekä Joensuun herättäjäjuhlilla, että Suomen partion Kajo-suurleirillä. Allekirjoitusten keräämisen lisäksi ohikulkijoille on tarjottu aineettomia lahjoja sekä opastusta jonglööraamisesta.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Ei kestä! -kampanja rantautui Joensuun Herättäjäjuhlille, jossa ohikulkijoille jaettiin aineettomia lahjoja helteisessä säässä. Lahjoilla haluttiin muistuttaa juhlien osallistujia siitä, että aina ei tarvitse antaa lahjaksi tavaraa, vaan voit esimerkiksi antaa omaa aikaasi tai tarjota palvelusta. Lahjaideat herättivät osallistujissa hilpeyttä ja hyviä keskusteluja ylikulutuksen ongelmista.

Heinäkuun loppupuolella Changemaker oli Suomen Partion Kajo-suurleirillä. Leirille osallistui yli 13 000 leiriläistä ja Changemakerin pisteelläkin porukkaa kävi ahkerasti. Changemaker oli mukana Kajon Kumppanuuskylässä, jossa leiriläisillä ja vierailijoilla oli mahdollisuus allekirjoittaa Changemakerin Ei kestä! -kampanjan vetoomus ylikulutuksen hillitsemiseksi, sekä opetella jonglööraamaan maapalloilla.

Jonglöörauspalloja oli symbolisesti neljä kappaletta, koska suomalaiset kuluttavat tällä hetkellä niin paljon luonnonresursseja, että jos kaikki muutkin kuluttaisivat yhtä lailla, tarvittaisiin yli kolme maapalloa resurssien kattamiseksi.

Käy allekirjoittamassa kampanjavetoomus ja lukemassa kampanjasta lisää kampanjasivulta. Mikäli haluat osallistua Changemakerin tuleviin kampanjatapahtumiin, voit liittyä kampanjatiimiin ilmoittamalla kiinnostuksestasi Changemakerin tiimin kampanjavastaavalle Sinille (sini.al-fraidawi@changemaker.fi).