Yli 1000 allekirjoitusta kerätty vetoomukseen

Changemaker oli kampanjoimassa Tampereella järjestetyillä Herättäjäjuhlilla 6.-8.7.2018. Vapaaehtoisten sinnikkyyden tuloksena vetoomuskortteja kerättiin yli 350. Saavutuksen myötä kampanjassa on nyt ohitettu 1000 allekirjoituksen maaginen rajapyykki!

Changemakerin teltalla esiteltiin toimintaa ja kerrottiin Nälkä kasvaa syömättä –kampanjasta koko viikonlopun ajan. Teltalla kohdattu juhlakansa suhtautui positiivisesti nuorten maailmaa muuttavaan toimintaan ja antoi tukensa parempaa ruokaturvaa vaativalle kampanjalle. Moni vanhempi ihminen kertoi tietävänsä omasta kokemuksestaan mitä liian niukka ja yksipuolinen ravinto merkitsee.

Teltalla käytiin mielenkiintoisia keskusteluja muun muassa ruoantuotannon- ja kulutuksen merkityksestä ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä. Vetoomuksen allekirjoittamisen ohella moni piti hyvänä arjen vaikuttamiskeinona oman ruokahävikin minimoimista.

Vetoomuskorttien keräämistä jatketaan seuraavaksi Jyväskylässä ja Turussa. Changemaker on mukana Mahdollisuuksien toreilla Jyväskylässä 18.8. ja Turussa 16.9. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua viestimällä tapahtumavastaava Helmille: helmi.nevalainen@changemaker.fi. Kortensa kekoon voi kantaa myös jakamalla vetoomusta aktiivisesti somessa varustettuna hashtageilla #annoskateis #ruokaturva #nälkäkasvaasyömättä #changemakerfin.

Vapaaehtoiset Julia Sivonen ja Julia Manni keräsivät nimiä Nälkä kasvaa syömättä -kampanjan vetoomukseen.