Tule mukaan!

Viisi helppoa tapaa vaikuttaa:

  1. Allekirjoita vetoomus. Vetoomuksessa voit myös kertoa omin sanoin miksi kehitysyhteistyö on sinun mielestäsi tärkeää!
  2. Osallistu keskusteluun ja kerro somessa miksi kehitysyhteistyö on tärkeää. Aihetunnisteina voit käyttää #kehyäkiitos -hashtagia!
  3. Tule mukaan elokuun tempaukseen! Järjestämme elokuussa tempauksen eduskuntatalon edessä budjettineuvotteluiden aikaan 27.-28.8. Lisätietoa tempauksesta tulossa kesän aikana!
  4. Kirjoita mielipidekirjoitus paikallislehteen! Näin pääset kertomaan laajalle kuulijakunnalle, miksi juuri sinun mielestäsi kehitysyhteistyöllä on väliä.
  5. Järjestä tapahtuma omalla paikkakunnallasi! Se voi olla nimienkeruuta oman koulusi aulassa, tai feissaamista keskustan torilla. Mahdollisuudet ovat rajattomat! Jeesiä tapahtuman järjestämiseen saat kampanjakoordinaattori Essiltä tai Changemaker-koordinaattori Matiakselta.

Kolme tapaa oppia lisää kehitysyhteistyön vaikutuksista ja kampanjoinnista:

  1. Tule syksyn ABC-koulutukseen. Syksyllä 2020 Changemaker järjestää kolmiosaisen ABC-vaikuttamiskoulutuksen. Koulutuksessa opit vaikuttamisen perusasiat: miten järjestää kampanja tai vaikuttamistempaus, miten toteuttaa kannanotto tai vetoomus sekä miten tunnistaa, mistä löytyy paras vaikuttamismahdollisuus. Koulutusten päivämäärät ja paikkakunnat löydät tapahtumakalenterista.
  2. Tule Changemaker-viikonloppuun! Järjestämme lokakuussa 9.-11.10. Orivedellä jäsenillemme koulutusviikonlopun täynnä asiaa ja asennetta. Changemakerin toiminta ei ole vain kahvittelua ja hyvää tahtoa, vaan toimimme ja koulutamme jäseniämme aktiivisesti. Changemaker-viikonloppuja järjestetään yksi keväällä ja yksi syksyllä. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkki löytyy tapahtumakalenterista.
  3. Tule kouluttamaan muita vaikuttamisesta! Jos innostuit kampanjoinnista ja haluaisit innostaa myös muita, niin ota yhteyttä ja voit päästä kouluttamaan. Etsimme koko ajan kouluttajia syksyllä ja keväällä jatkuvaan ABC-koulutukseen. Nämä ovat loistavia tilaisuuksia myös kouluttajalle oppia uutta ja tavata samanhenkisiä ihmisiä. Kouluttamaan ei tarvitse lähteä kylmiltään, vaan tarjoamme asiantuntevaa opastusta ja tukea!

Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa vaikuttaa yhteiskunnassa. Nämä tavat ovat jatkuvassa liikkeessä ja jokainen voi löytää itselleen parhaalta tuntuvan vaikuttamisen muodon. Vaikuttaminen voi alkaa pienistä teoista ja valinnoista, eikä se vaadi suurta yhteiskunnallista aktiivisuutta tai tiedollisia valmiuksia. Vaikuttaminen on parhaimmillaan oppimista vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa!