Changemaker julkaisee Sosiaalisen median käyttöoppaan vihaisille aikuisille

Kuvassa teksti sosiaalisen median käyttöohje vihaisille aikuisille, Changemakerin logo, sekä naurava ja vihainen hymiö.

Changemaker kampanjoi vuoden 2021 aikana vapaan internetin puolesta keskittyen erityisesti poliittisesti aktiivisiin nuoriin kohdistuvan verkkohäirinnän kitkentään. Herättääkseen keskustelua aiheesta Changemaker julkaisee sosiaalisen median käyttöoppaan vihaisille aikuisille.

Nuorten toivotaan olevan kiinnostuneita politiikasta, mutta samalla poliittisesti aktiivisiin nuoriin kohdistuu netissä kohdennettua häirintää, niin meillä Suomessa kuin ympäri maailmaa. Nostaakseen ongelman suuremman yleisön tietoisuuteen, Changemaker julkaisee Sosiaalisen median käyttöohjeen vihaisille aikuisille. Lyhyt opas sisältää viiden kohdan ohjeen, jonka avulla internetistä saadaan turvallisempi paikka nuorille.

“Nuoret ja vähemmistöt kohtaavat häirintää sosiaalisessa mediassa, kun he ottavat kantaa yhteiskunnallisiin aiheisiin. Ilmiö on tuttu kaikille sosiaalista mediaa käyttäville. Oppaalla Changemaker haluaa puuttua häirintään. Valitettavasti nuoria ja vähemmistöjä häiritsevät nimenomaan aikuiset ihmiset, jotka eivät pysähdy miettimään kommenttiensa vaikutusta nuoriin tai suorastaan pyrkivät vahingoittamaan sanoillaan toisia ihmisiä.”, toteaa Changemakerin vuoden 2021 puheenjohtaja Iida Silfverhuth.

Verkkohäirintä on myös vahvasti sukupuolittunutta ja on tärkeää ottaa huomioon, että nuorten lisäksi häirintää kokevat erityisesti myös naiset sekä vähemmistöt. Aihe on myös Suomessa ajankohtainen sillä kuntavaaleissa verkkohäirintää on kohdistunut erityisesti nuoriin naisehdokkaisiin ja ehdokkaisiin, jotka kuuluvat johonkin vähemmistöön.

Oppaan voit ladata täältä. (pdf.-tiedosto, linkki aukeaa uuteen ikkunaan)