Changemaker pystytti rauhankuusen Helsinkiin

Rauhankyyhky, changemakerit sekä rauhankuusi

”Maailmamme tarvii rauhaa, rauhaa / Niin monet pahoja sanoja jauhaa / Meissä nuorissa on potentiaalii / Pelattaisko kaikki samaan maaliin?”

Näin lauloivat Changemaker-verkoston vapaaehtoiset lauantaina 28.11. Helsingissä järjestetyssä rauhankulkueessa, jota johti rauhankyyhky. Kulkue huipentui joulukuusen pystytykseen Narinkkatorilla. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään tavallinen kuusi vaan rauhankuusi, jonka koristeluna kiertää rauhanketju.

Rauhankulkue oli päätös verkoston Rauhanradikaali-kampanjalle, jonka viesti on, että nuoret voivat olla aktiivisia rauhan edistäjiä yhteiskunnassa saadessaan siihen mahdollisuuden. Changemaker haluaa muistuttaa myös viimeaikaisten keskusteluiden valossa, että nuorten potentiaali rauhantekijöinä vaatii vaikuttamismahdollisuuksien parantamista meillä ja muualla.

Ajatuksia rauhasta

Narikkatorilla jouluun asti olevan kuusen koristeluna kiertää 120 metriä pitkä rauhanketju, johon on kerätty lähes 2000 ajatusta rauhasta. Rauhanajatuksia ovat kirjoittaneet kaiken ikäiset ja kaikenlaisista taustoista tulevat ihmiset erilaisissa tapahtumissa, joihin Changemaker on kuluneena vuonna osallistunut. Lenkkejä rauhanketjuun on saatu myös useista seurakunnista, missä ajatuksia on koottu niin rippikouluissa kuin nuortenilloissa.

Rauhankulkue Helsingin keskustassa

Katso lisää kuvia tapahtumasta galleriastamme.