Rauhanketju

Rauhanketjun taustalta löytyy ajatus siitä, että rauha syntyy yhdessä rakentamalla. Ketju kerää konkreettisesti yhteen rauhaan liittyviä ajatuksia: keinoja, joiden avulla meistä jokainen voi edistää rauhaa sekä lähiympäristössään että globaalilla tasolla. Ketjun silmukoita kootaan pitkin vuotta erilaisissa tapahtumissa, ja tavoitteena on punoa mahdollisimman pitkä, lukuisia eri värein kirjoitettuja rauhanajatuksia sisältävä ketju. Valmista rauhanketjua käytetään loppuvuonna järjestettävässä kampanjan päätöstapahtumassa.

Toivomme, että myös Changemakerin paikallisryhmät ja muut järjestöt sekä ryhmät eripuolilla Suomea osallistuisivat rauhanketjun punomiseen erilaisissa tapahtumissa ja esimerkiksi tempauksia järjestämällä. Silmukoiden valmistaminen on helppoa ja hauskaa – tarvitsette vain muutamia välineitä ja luovia ideoita rauhan rakentamiseksi!

Rauhanketjun toimintaohjeiden kuvitus

Ohje rauhanketjun silmukoiden valmistamiseen

Tarvittavat välineet: tyhjiä, pestyjä, sisäpinnaltaan valkoisia maitotölkkejä, sakset, nitoja ja erivärisiä (kapeakärkisiä) vedenkestäviä tusseja

1. Leikkaa puhtaat tölkit pitkittäin noin 1,5 sentin levyisiksi suikaleiksi.

2. Pyydä ihmisiä kirjoittamaan rauhanajatuksia suikaleiden sisäpintaan, teksti erottuu paremmin valkoista taustaa vasten.

3. Jokainen voi kiinnittää oman suikaleensa ketjuun nitomalla.

4. Sujauta ketju pussiin ja toimita se Changemakerin toimistolle osoitteella:

Kirkon Ulkomaanapu / Changemaker
Eteläranta 8
00131 Helsinki

5. Ketjut yhdistetään ja otetaan esiin loppuvuonna järjestettävässä tempauksessa Helsingissä.

6. Tule mukaan tempaukseen! Näytetään suomalaisille, että nuoret ovat rauhantekijöitä!