Koti kunnasta -kampanja haastaa kuntavaaliehdokkaat varmistamaan puuttuvat 5000 kuntapaikkaa

Koti kunnasta -kampanjan tavoitteena on, että jokaiselle oleskeluluvan saaneelle ja kiintiöpakolaiselle löytyy kuntapaikka, joka tarkoittaa kotia ja tulkkaus- ja traumanhoitopalveluita. Tällä hetkellä kuntapaikkoja uupuu yli 5000. Changemaker haastaa kuntavaaliehdokkaat kantamaan globaalia vastuutaan sitoutumalla kuntapaikkojen lisäykseen omassa kunnassaan.

Kampanjassa kansalaiset voivat kampanjasivun kautta osallistua kampanjaan ja vaatia oman kuntansa päättäjiltä lisää kuntapaikkoja. Kampanjan aktiivit jalkautuvat vaalitoreille tenttaamaan ehdokkaita ja jakamaan tietoa kuntapaikkojen tarpeesta.

”Kohdistamme kampanjamme erityisesti isoihin kaupunkeihin, joista suurin osa on tähän mennessä tarjonnut vain 50-100 kuntapaikkaa. Oulu, Turku, Tampere, Joensuu ja Jyväskylä voisivat näyttää esimerkkiä ja lisätä kuntapaikkoja roimasti.” huomauttaa Changemakerin puheenjohtaja Matias Uusisilta.

Changemakerin vuoden pääteemana on pakolaisten oikeudet. ”Tavoitteenamme on kestävä ja oikeudenmukainen maailma, ja pidämme tärkeänä että pakolaisuuden juurisyihin pureudutaan. Tämä tarkoittaa tiukempaa ilmastopolitiikkaa, verovälttelyn suitsimista ja kehitysavun kasvattamista. Nämä toimet tekisivät maista turvallisempia ja vähentäisivät tarvetta lähteä pakolaiseksi. Sen lisäksi että haluamme estää sen että ihmiset joutuvat pakolaisiksi niin nykyisiä pakolaisia tulisi tukea, ja kunnissa se tarkoittaa nyt kuntapaikkojen lisäämistä.” jatkaa Uusisilta.

Lue lisää kuntapaikoista täältä.