Toimi

Voit osallistua Koti kunnasta -kampanjaan usealla tavalla.

  1. Kysy yhdeltä tai useammalta oman kuntasi valtuutetulta, tukevatko he kuntapaikkojen lisäämistä kuntaasi. Alla on esimerkkiviesti, jolla lähestyä valtuutettua – muokkaa sitä oman mielesi mukaan. Parhaiten vaikuttaa viesti, joka on selkeä, kohtelias ja henkilökohtainen.
  2. Seuraa uutissivua ja osallistu paikallisiin tempauksiin. Voit osallistua tähän yhdessä muiden paikkakuntasi henkilöiden kanssa tai itseksesi. Selvitä, milloin paikkakunnallasi on tapahtuma jossa kunnanvaltuutettuja on puhumassa, jolloin voit käydä kysymässä valtuutetuilta suoraan, mitä mieltä he ovat kuntapaikkojen lisäämisestä. Jos kyseessä on seminaari, tilaa on usein myös yleisön kysymyksille. Pyydä puheenvuoro ja kysy kaikilta ehdokkailta, ovatko he valmiita kantamaan globaalia vastuuta ja lisäämään kuntapaikkoja kuntaan.
  3. Jos haluat järjestää paikallisen tempauksen, ota yhteyttä Changemakerin koordinaattoriin, Jonakseen, jonas.bistrom@kirkonulkomaanapu.fi
  4. Osallistu #kotikunnasta -somekampanjaan. Ota kuva kotikunnastasi ja kerro meille, miksi juuri sinun kuntasi on hyvä koti turvapaikanhakijoille. Voit vaikka kertoa kuntasi luonnosta, nähtävyyksistä tai ihmisistä. Lisää saatteeseen aihetunniste #kotikunnasta. Lisäämme kuvia myös kampanjan sosiaaliseen mediaan.

 

Malliviesti:

Hei Martti Kainulainen,

Mielestäni on suuri vääryys, että kunnat eivät tarjoa tarpeeksi kuntapaikkoja kaikille oleskeluluvan saaneille ja kiintiöpakolaisille. Koti on kotoutumisessa tärkeä ensiaskel. Toivon, että meidän kuntamme tulevaisuudessa kantaa globaalia vastuutaan ja lisää kuntapaikkojen määrää selkeästi.
Mitä mieltä sinä olet? Tuetko kuntapaikkojen lisäämistä? Mitä toimia aiot tehdä kuntapaikkojen lisäämiseksi?
Jos haluat lisätietoja kuntapaikoista, voit käydä Changemakerin Koti kunnasta -kampanjan sivuilla osoitteessa www.changemaker.fi/koti-kunnasta

Terveisin,

Harri Kotakorpi