Pakkopalautukset Irakiin ja Afganistaniin lopetettava

Pakkomatkat matkatoimisto on avattu Kirkkopäivillä

Changemaker-nuorisoverkosto on perustanut Pakkomatkat-matkatoimiston. Matkatoimiston toimintamalli on otettu valtiolta ja teemme pakkopalautuksia Irakiin ja Afganistaniin. Kirkkopäivillä kyselemme kansalaisilta mielipidettä tähän uuteen toimintamalliimme, ja vastalauseet kerätään adressiin, joka viedään pääministeri Juha Sipilälle ja sisäministeri Paula Risikolle kesäkampanjan päätteeksi. Pakkomatkat-matkatoimisto on perustettu nostamaan esiin hallituksen kestämätön pakolaispolitiikka ja antamaan kansalaisille mahdollisuus sanoa vastalauseensa hallitukselle.

Kesäkampanjan lähtökohtana on, että jokaisella on oikeus turvalliseen elämään. Kampanjan vaatimus on, että Afganistaniin ja Irakiin suuntautuvat pakkopalautuset lopetetaan välittömästi ja näiltä alueilta tuleville myönnetään kansainvälinen suojelu.

Suomen on kannettava kansainvälinen vastuunsa ja annettava suojelua sitä tarvitseville. Vuonna 2016 lähes 3 500 afganistanilaista siviiliä menetti henkensä ja yli 7 900 loukkaantui väkivaltaisuuksissa. Samana ajanjaksona Irakissa kuoli lähes 7 000 siviiliä ja yli 12 000 loukkaantui. Jo nämä luvut kertovat karua kieltään kyseisten maiden turvattomuudesta. Myös ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista molempiin maihin.

Changemaker on Kirkon Ulkomaanavun nuorisojärjestö. Changemakerin tavoitteena on antaa nuorille mahdollisuuksia vaikuttaa oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Lisätietoja:
Jonas Biström, Changemakerin koordinaattori, puh. 0440216668
Senja Matilainen, Kesäkampanjan koordinaattori, puh. 040 1626425
changemaker.fi

Pakkomatkat-kesäkampanjaan voi tutustua Kirkkopäivillä Changemakerin mökillä Vähätorilla lauantaina kello 11-21.