Kuukauden changemaker 1/2013

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

JohannaKuka olet?
– Olen Johanna. Asun Oulussa ja opiskelen täällä taloustieteitä yliopistolla.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
– Suuri osa vapaa-ajastani menee erilaisissa järjestöihin tai kunnallispolitiikkaan liittyvissä kokouksissa. Olen mukana seurakunnan nuorten aikuisten toiminnassa ja yritän myös parhaani mukaan harrastaa säännöllisesti liikuntaa.

Kerro vielä 3 asiaa itsestäsi.
– Minulla ei ole sisaruksia. Lajittelen vaatteeni komeroon värin mukaan valkoisesta mustaan, raidalliset ja ruudulliset vaatteet ovat tosin tämän
systeemin kannalta hieman ongelmallisia. Minulla ei ole varsinaista lempiväriä, mutta tavallisesti kysyttäessä sanon sen olevan violetti.

Miten tulit mukaan Changemakeriin?
– Olin kuullut Changemakerista jo jonkin verran aikaisemmin. Näin eräällä sähköpostilistalla ilmoituksen Oulun paikallisryhmän tapaamisesta ja päätin mennä katsomaan millaista siellä on.

Miksi olet changemaker?
– Changemaker toimii tärkeiden kysymysten parissa. Toiminnassa on myös mukavan positiivinen meininki.

Milloin tunsit muuttaneesi maailmaa?
– Uskon että suurin vaikutus on ollut keskusteluilla, joissa kaikki ovat saaneet uusia ajatuksia ja ymmärrys on lisääntynyt puolin ja toisin. Ne
saattavat muuttaa sitä, miten mukana olleet toimivat vuosiksi tai usein pysyvästikin.

Jos saisit olla päivän kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?
– Olisin joku tavallinen ihminen joltain menneeltä aikakaudelta, vaikkapa keskiajalta. Olisi mielenkiintoista nähdä miltä osin elämä tuntuisi tutulta ja miltä osin vieraalta.

Mitä odotat tulevalta keväältä?
– Kevättä itseään ja sen lämpimämpiä ja valoisampia päiviä. Toivon myös saavani opintoja hyvin eteenpäin.

Millaisen haasteen heittäisit muille changemakereille?
– Miettikää mitä hyviä tekoja voitte tehdä osana tavallista arkeanne. Näyttävillä tempauksilla on oma tärkeä tehtävänsä, mutta monilla pienillä toistuvilla teoilla on usein loppupeleissä vielä suurempi vaikutus.