Valokeilassa vapaaehtoinen 7/2016: Patrick Ahlstrand

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen Patrick Ahlstrand, Changemaker aktiivi Helsingistä. Olen tämän vuoden tiimissä jäsenvastaavana.

Kerro kolme asiaa itsestäsi.

1. Viimeistelen parhaillani gradua, ja en malta odottaa pääseväni töihin pitkän opiskeluputken jälkeen.

2. Odotan innolla syksyn Changemaker-viikonloppua!

3. Rakastan reissaamista. Ja silloin kun en itse ole tien päällä hostaan aktiivisesti muita ressaajia couchsurfingin kautta.

Miten olet osallistunut Changemakerin toimintaan?

Olen osallistunut toimintaan esimerkiksi olemalla mukana kampanjoiden suunnittelussa, tekemällä lehteä ja erilaisiin tapahtumiin osallistumilla.

Mitä Changemaker-toiminta on sinulle antanut?

Olen oppinut Changamerissä paljon erityisesti kampajoiden suunnittelemisesta ja poliittisesta vaikuttamisesta. On ollut antoisaa päästä näkemään miten suunnitteluprosessissa nousseet ideat hioutuvat konkreettiseksi toiminnaksi ja vaikuttamiseksi. Changemakerin kautta olen tavannut myös mielenkiintoisia ihmisiä hyvinkin erilaisista taustoista.

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?

Voin lämpimästi suositella verkosta kaikille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka ovat kiinnostuneet vaikuttamistoiminnasta ja maailman muuttamisesta. Changemaker tarjoaa mielestäni loistavan väylän tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä.

Kenet päättäjän haluaisit tavata ja miksi?

Haluaisin tavata Kreikan entisen valtioinvarainministerin Yanis Varoufakisin. Hänellä oli mielenkiintoisia ideioita siitä miten Kreikka olisi voinut toimia toisin velkakriisinsä kanssa, vaikka lopulta Kreikka päätyikin taipumaan valtavirtaisempiin ratkaisuihin.

Terveisesi muille changemakereille.

Kampanjatyöhön pääsee aina mukaan. Tällä hetkellä voi omien mielenkiinnonkohteiden mukaan lähteä mukaan esimerkiksi käynnissä olevaan Kadonneet eväät-ympäristö kampajaan tai suunnitteleemaan ensi vuoden rauha teemaista kampanjaa. Tervetuloa mukaan niin uudet kuin vanhatkin aktiivit!