Kuukauden changemaker 6/2011

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Suvi-TuuliaKuka olet?
– Olen Suvi-Tuulia, teologian opiskelija Turusta. Pääaineenani on teologinen etiikka ja uskonnonfilosofia.

Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?
– Utelias, avoin ja pohdiskeleva ekonisti.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
– Tykkään vain hengailla itsekseni tai kavereiden kanssa ja vaikkapa ommella ja tuunata vaatteita ja kierrellä kirpputoreja.

Miten sinusta tuli changemaker?
– Lähdin mukaan, kun Turussa alettiin herätellä uudelleen henkiin paikallisryhmätoimintaa keväällä 2010. Olin kylläkin olllut kiinnostunut maailmanparannuksesta ja järjestötoiminnasta jo pitempään ja halusin tavata samanhenkisiä ihmisiä.

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?
– Changemakerissä hienoa on se, että asioita voi tehdä paikallisryhmässään oman persoonansa ja kiinnostuksen kohteidensa mukaan ja joka tapaamisessa oppii uutta, joten suosittelen kaikille, joita kiinnostaa kehittää itseään ja maailmaa ympärillään.

Paras muistosi tai kokemuksesi Changemakerissa?
– Kokemukseni liittyvät paikallisryhmämme toimintaan, sillä en vielä ole päässyt mukaan valtakunnallisiin koulutuksiin tai tapahtumiin. Ryhmämme järjestämät kokkaus- ja kierrätyspäivä ovat olleet tähän mennessä inspiroivimpia, koska niissä on ollut niin hyvä tekemisen meininki.

Olet aktiivisesti mukana Turun paikallisryhmässä. Mikä ryhmässänne on parasta?
– Yksi parhaista asioista on eettisten kysymysten pähkäily molemmilla kotimaisilla, sillä toimintamme on kaksikielistä.

Mitä odotat kesältä?
– Kesäni on melko työntäyteinen, mutta työn ohessa odotan ystävien kanssa vietettyä aikaa ja toivon, että lämmintä riittää elokuun loppupuolelle, jolloin olen vapaalla.

Terveisesi muille muutoksentekijöille?
– Mukavaa ja rentouttavaa kesää kaikille ja hymyillään kun tavataan!