Kuukauden changemaker 6/2012

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

HanneleKuka olet?
– Heips, olen Hannele Tulkki, 21-vuotias toisen vuoden koulutusvastaava tiimissä. Olen myös velka-ryhmän yhteyshenkilö. Olen auttamaton romantikko ja unelmoija.

Mitä vietät vapaa-aikaasi?
– Vapaa-aikana luen hyvin paljon ja liikun luonnossa. Rakastan aamulenkkejä, nurmikolla makaamista, ystävien kanssa höpöttelyä ja musiikkia. Vapaa-aikaa kuluu myös Changemakerin parissa. Changemaker on oikeastaan habitus, joka näkyy koko elämässä.

Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?
– Pohdiskeleva kyseenalaistaja, herkeämätön kuuntelija, omistautuva

Miksi olet changemaker?
– Olisi varmasti monta syytä, miksi en olisi juuri nyt changemaker. Kuitenkin elämäni polulle sattui eräs verkoston aktiivi, joka osoitti kyynistyvälle nuorelle, ettei koskaan kannata luovuttaa. Yhä lyhytjänteisemmältä vaikuttava elämä haastaa asettamaan myös pitkän ajan tähtäimiä. Ne eivät ole koskaan helppoja, kuten Changemakerissa olen huomannut. Matka rauhaan kestää todennäköisesti kauemmin kuin oma elämäni. Olen siitäkin huolimatta changemaker, koska en aio luovuttaa.

Paras muistosi tai kokemuksesi Changemakerissa?
– Lukuisten muistojen joukosta mieleeni piirtyy usein Rautavaaran koulutusviikonloppu, jossa seinäkiipeilimme. Siinä kuvastui koko toimintamme olemus. Juuri silloin tarvitsemme toisiamme, kun edessämme on seinä. Kukaan ei onnistu, jos muista ei ole valamaan uskoa. Vielä pienemmällä todennäköisyydellä onnistumme, jos emme itse usko itseemme. Vaikka seinäkiipeily ei ollut ponnistuksista se rankin, se riitti osoittamaan kuinka paljon changemakerit toisiaan tukevat. Pienen epäröinninkin jälkeen jokainen oli suoriutunut kunnialla. Se on meille ominaista kaikessa Changemakerin toiminnassa.

Kenet päättäjän haluaisit tavata ja miksi?
– Haluaisin tavata hyvin monen päättäjän vain saadakseni kysyä onko heillä ollenkaan sydäntä.

Jos voisit poistaa kokonaan yhden epäkohdan maailmassa, mikä se olisi?
– Ahneus.

Milloin tunsit muuttaneesi maailmaa?
– Ensimmäisen kerran tunsin muuttaneeni maailmaa, kun tiedostin kuinka paljon siinä on muutettavaa. Asenteiden muutokset ovat ensimmäinen askel muutokseen.

Mitä odotat kesältä?
– Kohtaamisia ja ainutlaatuisten elämäntarinoiden kuulemista.

Heitä haaste muille muutoksentekijöille.
– Kyseenalaistakaa myös omaa ajatteluanne. Oikea changemaker aloittaa muutoksen ensin itsestään.