Valokeilassa vapaaehtoinen 2/2016: Helmi Borén

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?
Olen 24-vuotias kirjastonhoitaja Oulusta.

Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?
Utelias, arkitoimelias unelmoija, aamuihminen ja usein eksyväinen.

Millä tavoin olet osallistunut Changemakerin toimintaan?
Olen osallistunut tähän mennessä yhteen Changemaker-viikonloppuun ja yhteen paikallisryhmäpäivään. Seuraan Globalistin toimitusta ja oikoluen juttuja mielelläni. Ympäristöryhmä kiinnostaa, mutten oikein vielä tiedä, mitä tehdä asian edistämiseksi!

Mikä on paras Changemaker-muistosi?
Paras Changemaker-muisto on varmaan se ihka ensimmäinen: silloin itselleni pääosin uppo-oudossa porukassa vietettiin Changemaker-viikonloppua kotiseuduilla Oulussa, pohdittiin veroparatiisiongelmaa ja pidettiin lämpimiksemme pussihyppelykilpailuja feissauksen lomassa räntäsateisella ja suhteellisen autiolla Oulun rotuaarilla.

Jos voisit korjata yhden epäkohdan maailmassa, mikä se olisi?
Yhden epäkohdan korjaamisessa lähtisin varmaan parantamaan ilmastonmuutoksen ongelmaa lisäämään tietoisuutta jokaisen yksilön omien valintojen merkityksestä ja painottamalla sitä, mitä minä ja sinä voidaan asialle tehdä.

Kenet päättäjän haluaisit tavata ja miksi?
En oikeastaan tiedä, kenet päättäjän haluaisin tavata. Oma changemaker-ajatukseni pyörii niin voimakkaasti pienen ihmisen ympärillä ja siinä ajatuksessa, että jokainen meistä voi vaikuttaa omalla pienellä osallaan tekemällä sen, mitä itse pystyy: kierrättämällä, huomioimalla heikompiosaiset, kohtelemalla ihmisiä tasavertaisesti ja näyttämällä ja kertomalla oman mielipiteensä, että keskittyisin ennemmin arkipäivän ihmisten kohtaamiseen ja ajatusten vaihtoon matalalla kynnyksellä.

Terveisesi muille changemakereille.
Tehdään hyvää työtä pienin askelin ja jatketaan samaan malliin! Mukavaa kevään odotusta kaikille, sekin tulee hiljalleen.