Kuukauden changemaker 9/2011

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

perttikeinanenKuka olet?
– Pertti Keinänen, 27-vuotias kemian ja teologian opiskelija Joensuusta

Miten vietät vapaa-aikaa?
– Vapaa-aikani kuluu enimmäkseen puolisoni ja ystävieni seurassa sekä erilaisissa järjestötouhuissa. Olen Changemakerin lisäksi mukana mm. Joensuulaisessa rasismin vastaisessa Meille saa tulla -kampanjassa ja Kirkon Ulkomaanavussa.

Kerro vielä kolme asiaa itsestäsi
– Minusta on ihanaa tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin, rakastan luontoa ja olen iloluontoinen.

Miksi olet changemaker?
– Verkosto tarjoaa mielekkäitä vaikutusmahdollisuuksia ja kannustaa toimimaan. On ollut ISO ilo tutustua toisiin Changemakereihin!

Miten tulit mukaan Changemakerin toimintaan?
– Liityttyäni ihan vain mielenkiinnosta Changemakerin sähköpostilistalle sain eräänä päivänä viestin, jossa jäseniä kutsuttiin suunnittelemaan Changemakerin rippikoulukampanjaa. Innostuin liittymään suunnittelurymään, sillä ymmärsin, että sen avulla voisin lisätä suomalaisten nuorten tietoisuutta ihmisten eriarvoisuudesta ja epäoikeudenmukaisesta kohtelusta eripuolilla maailmaa ja toisaalta vaikuttamismahdollisuuksista maailman muuttamiseksi parempaan suuntaan.

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?
– Kaikille oikeudenmukaisuudesta ja hyvästä kiinnostuneille! Changemaker on hieno verkosto, sillä sen toimintaan kuuluvat laajat teemat maailman muuttamiseen liittyen aina kotoisista ympäristökysymyksistä maailman ruokatalouteen ja aseviennistä Suomen myöntämiin kehitysmaita orjuuttaviin lainoihin. Ja porukkaan mahtuu jokainen sellaisena kuin on! Yhteiset tavoitteet ovat merkittäviä, ei toimijoiden taustat tai ideologiat. Toiminta on iloista ja kekseliästä. Mukaan vain!

Mitä odotat syksyltä?
– Upeaa jäsentapaamista lokakuussa!

Jos voisit olla päivän ajan kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?
– En haluaisi olla kukaan muu kuin se, joka olen. Mutta ehkä olisin sen päivän superahkera ja idearikas minä!

Jos voisit muuttaa yhden asian maailmassa, mikä se olisi?
– Poistaisin itsekkyyden itsestäni ja meistä kaikista. Itsekkyyden taakse on kätketty ruokaturva, rauha ja Maan hyvinvointi.

Heitä haaste muille muutoksentekijöille
– Kokoontukaa yhteen! On ihmeellistä, miten yhdistetyt voimat ja ajatukset ovat enemmän kuin sama kapasiteetti hajautettuna.

Kuvassa näkyvästä paidastaan Pertti kertoo:
– Ylläni on menneen kesän ekorippikoululeirillä tuunattu kantaaottava t-paita. Toivoisin, että kaikki rippikoululeirit voisivat olla ekoripareita! Toivottavasti tapaamme CM-kuvioissa!