Valokeilassa vapaaehtoinen 12/2015: Jaro Karkinen

Changemakerin kampanjatempaus Oulussa 13.4.2014.

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen Jaro Karkinen, jyväskyläläinen historianopiskelija, jota kiinnostaa myös tulevaisuus.

Miten vietät vapaa-aikasi?

Vietän vapaa-aikaani nukkumalla liian pitkään, pelaamalla shakkia ja kirjoittelemalla. Pääsen toteuttamaan yhden lapsuuden haaveeni ensi syksynä, kun julkaisen ensimmäisen romaanini.

Miten tulit mukaan Changemakeriin?

Tulin mukaan Changemakeriin tuoreen puheenjohtajamme Ronjan tehokkaan värväystyön ansiosta. Voisi sanoa, että minut aika kirjaimellisesti nykäistiin mukaan.

Milloin tunsit muuttaneesi maailmaa?

Tykkään kaikkein eniten kouriintuntuvista aikaansaannoksista. Eniten sellaiselta on tuntunut aina, kun on seissyt muutaman tunnin pakkasessa tai kauppakeskuksen aulassa (mieluummin kauppakeskuksen aulassa!) ja voi sitten kävellä pankkiin täyden keräyslippaan kanssa. Jyväskylän paikallisryhmämme on tehnyt yhteistyötä Kirkon Ulkomaanavun katastrofikeräyksen kanssa – suosittelen sitä lämpimästi myös muille paikallisryhmille!

Jos saisit päivän ajan olla kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?

Joutuisin tekemään vaikean valinnan Obaman ja paavin väliltä. Molemmat ovat vaikutusvaltaisia ihmisiä äärimmäisen kiinnostavassa asemassa. Ja historianopiskelijana en ehkä osaisi vastustaa kiusausta vähän kurkistaa valtionsalaisuusarkistoja myös.

Jos voisit poistaa yhden epäkohdan maailmasta, mikä se olisi?

Tässäpä vasta kysymys! Vanhan kampanjan innoittamana voisin sulkea maailman veroparatiisit ja kieltää uusien perustamisen. Tai sitten tekisin maailmasta paremman paikan antamalla Changemakerin puheenjohtajalle maailmanlaajuiset ylidiktaattorin valtuudet. 😉

Kenelle suosittelisit Changemakeria?

Kaikille, koska Changemaker on paras. Olipas helppo kysymys!

Terveisesi kaikille Changemakereille.

Hyvää uutta vuotta kaikille! Ja muistakaa liittyä ympäristöryhmän sähköpostilistalle, niin pääsette suunnittelemaan ensi vuoden liikakalastuskampanjaa!