Kuukauden changemaker 5/2012

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

HannaKuka olet?
– Olen Hanna Korpua, kuusamolainen lukiolainen. Toimin yhteyshenkilönä Kuusamon Changemaker-paikallisryhmässä.

Mitä vietät vapaa-aikaasi?
– Vapaa-aika kuluu kavereiden kanssa, kuvataidekoulussa ja tanssiharjoituksissa. Käyn myös isoskoulutuksessa ja luen erilaisia kirjoja. Välillä vähän tuntuu, että vuorokaudessa on hieman liian vähän tunteja, että ehtisi tehdä kaiken mitä haluaa, mutta pakko hyväksyä tosiasia, että joka paikkaan ei vaan voi venyä yhtä aikaa.

Kerro vielä kolme asiaa itsestäsi
– Tykkään oppia uusia asioita, tehdä juttuja itse ja yritän opetella ajattelemaan positiivisesti

Miten tulit mukaan Changemakerin toimintaan?
– Löysin Käylän kirkosta Changemaker esitteen ja siitä se sitten lähti. Aika pian sen jälkeen meille tultiin Kuusamoon kertomaan Changemaker-toiminnasta ja perustettiin tänne oma paikallisryhmä.

Olet mukana Kuusamon paikallisryhmässä, joka on Changemaker-verkoston uusin ryhmä. Kerro hieman ryhmänne toiminnasta.
– No me ollaan vielä aika alkuvaiheessa tämän jutun kanssa, tottakai, koska ryhmä on toiminut täällä niin vähän aikaa ja tämä on uusi juttu meille kaikille. Ryhmän tapaamisissa on ollut aina vähän vaihteleva lukumäärä ihmisiä, mutta hyvin ollaan pärjätty. Mitään hirvittävän suurta ei olla vielä saatu aikaan, mutta yritetty on ja hauskaa on ollut!

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?
– Kenelle tahansa, joka on hiemankaan kiinnostunut maailman pelastamisesta! Mielestäni ei tarvitse olla 100% vihreä ja kaikkietietoinen, varsinkaan aloittaessa, vaan riittää, että mielenkiintoa ja intoa maailmanparantamiseen löytyy.

Jos voisit olla päivän ajan kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?
– En oikein osaa tähän mitään sanoa… Olen omaan elämääni tyytyväinen tällä hetkellä, mutta jos tähän jotain täytyy sanoa, niin voisin olla joku todella huono-osainen, sillä sen myötä oppisi omaa elämäänsä varmasti arvostamaan ja katsomaan aivan eri tavalla.

Terveisesi muille muutoksentekijöille?
– Hyvää kesää kaikille! 🙂