Valokeilassa vapaaehtoinen 6/2014

Valokeilassa vapaaehtoinen Hanna Asikainen

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen Hanna Asikainen, 23-vuotias media-alan sekatyöläinen ja vähän taiteellinen maailmanmuuttaja ja -matkaaja. Tällä hetkellä koti on Helsingissä.

Kerro kolme asiaa itsestäsi?

En osaa vieläkään itse pumpata pyörän kumeja, vaikka poljen joka päivä töihin. Ostin kuitenkin pumpun, eli nyt on opeteltava.

Minkälaisessa toiminnassa olet mukana Changemakerilla?

Olin vuosia aika epäaktiivinen jäsen, mutta sitten jotain kummaa tapahtui ja nyt Changemaker-puuhaa riittää koko ajan. Tällä hetkellä puuhaan Globalisti-lehden parissa toimitussihteerinä, toimittajana ja kuvaajana. Lisäksi pörrään myös tiimissä sijaisjäsenen roolissa. Kesällä on tulossa myös riparivierailua ja muuta mukavaa.

Milloin tunsit muuttaneesi maailmaa?

Vaikea kysymys. Maailman muuttamisessakin arki on tärkeää; se, miten elän itse, miten se vaikuttaa ympäristöön ja kanssaeläjiin. Ehkä positiivisella elämänasenteella saa aikaan sen, että pikkuhiljaa muutkin heräävät mukaan noudattamaan vähän reilumpia periaatteita elämässään. Periaatteessa.

Mitä Changemaker-toiminta on sinulle antanut?

Changemakerin parissa olen tavannut valtavasti upeita ihmisiä ja olen oppinut verkoston muilta jäseniltä paljon sellaista ympäröivästä maailmasta, mitä en olisi muuten käsittänyt. On hienoa, kun verkostossa on niin erilaisista asioista kiinnostuneita ihmisiä, jotka ovat valmiita jakamaan ajatuksiaan ja ymmärrystään muillekin.

Miten kannustaisit muita mukaan Changemaker-toimintaan?

Changemaker on hyvä tapa tutustua maailman todellisuuteen. Kuka ei olisi joskus ahdistunut siitä, ettei millekään voi mitään? No kyllähän asioille voi, paljonkin. Changemakerin kautta voi löytää konkreettisia tapoja vaikuttaa ympäröivään maailmaan.

Terveisesi muille changemakereille?

Hyvää ja aurinkoista kesää kaikki Changemaker-siskot ja -veljet! Pitäkää sopivasti meteliä ja hymyilkää paljon.